Bu sefer Abu Dhabi’deyiz

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak yazıma başlamak istiyorum. Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin fazla keşfedilmemiş, turizm konusunda da fazla gelişememiş şehirlerinden biriydi. Ta ki 2010’da dünyaca ünlü yapım ‘Sex And The City’ dizisinin 2. filmi burada çekilene kadar. İşin gerçeği şehrin sıkı kurallarından dolayı Abu Dhabi olarak izlediğimiz birçok sahne Marakeş-Morocco’da çekildi fakat tüm dünya filmi Abu Dhabi’de geçtiğini düşünerek izledi. Filmin renkli sahnelerinden sonra Abu Dhabi ciddi bir turist akımına uğradı ve turizmin en parlak noktalarından biri haline geldi. Ünlü restoran zincirleri burada şubeler açtı. Turistik parklar yapıldı. Ben de geçtiğimiz hafta Abu Dhabi’yi keşfe çıktım ve genel bilinen ünlü camiler ve turistik alanlar dışında en aklımda kalan yerleri sizinle paylaşmak istedim.

Yas Adası 

Abu Dhabi’nin merkezinde lüks oteller ve kafeler mevcut biraz daha şehre uzak bir yer var ki gerçekten beni mest etti. Yas Adası’ndan bahsediyorum. Arabayla da ulaşım sağlanabilen suni bir ada burası. Bu adayı şimdiki lüks haline getirmek için harcanan tutar tam 40 milyon dolar… Fakat dudak uçuklatıcı bu rakamın hakkı verilmiş. Adanın meşhur olması içerisinde bulunan yarış pistinde düzenlenen Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix ile oldu. Ada üzerinde oteller dışında, eğlence-su parkları, alışveriş merkezi ve plaj bulunmakta. Tekneyle ulaşım için dev bir marina bulunuyor. Marinada ise dünyaca ünlü restoranların şubeleri var. Adayı gezdikten sonra akşam yemeği için marinadaki İtalyan restoranı ‘Cipriani’ye gittik. Dünya üzerindeki tüm Cipriani restoranlarının dekorasyonu aynıdır. Yas Adası ise en sakin ve elit ambiyansa sahip olanı diye düşünüyorum. Günümüzü ise yine Yas Adası’ndaki Ferrari Dünyası’nda geçirdik.

Ferrari dünyası 

İtalyan asıllı ünlü araba markası Ferrari’yi spor ve hızlı arabalarıyla tanıyoruz. Tam adına yakışır bir eğlence parkı yaratmışlar. ’’Ferrari World Abu Dhabi’’, Ferrari’ye dair merak edilen ne varsa burada. 2010’da açılan bu dev parkın yapımında Eyfel Kulesi’nde kullanılan çeliğin 2 katı kullanılmış. Abu Dhabi şehir merkezinin biraz uzağında bir alışveriş merkezi içerisinde bulunuyor. Giriş biletleri 250 TL civarlarında fakat dolu dolu ve farklı bir gün yaşayacağınız kesin.

Maceraseverler 

Dünyanın en hızlı eğlence trenini deneyimledim. ’Roller Coaster’lara bayılan biri olmama rağmen hayatımda ilk defa bacaklarım titredi diyebilirim. Dünyanın en hızlı arabası Ferrari F1 arabalarının hızını misafirlere yaşatmak amacıyla yapılmış fırlatma treni ise bambaşka bir deneyimdi. Bu 2 tren dışında 2 adet daha Roller Coaster bulunuyor. Hız seviyorsanız bu trenlerle hızın dibine vuracaksınız. Trenler dışında Formula 1 ve Ferrari araçlarla sanal yarışa katılabiliyorsunuz. Yok sanal istemem diyenler için karting sahası mevcut. Benim çok dikkatimi çeken bir başka etkinlik ise Formula 1 araçlarının saniyeler içinde nasıl lastiklerinin değiştirildiğini öğrenebiliyorsunuz. Hatta eğitim sonunda 2 kişi ‘kim daha hızlı lastik değiştirecek?’ yarışmasına katılıyor ve bir şampiyon belirleniyor.

Keyif isteyenler 

Tabii bu hız trenleri, araba yarışları herkesin katılabileceği etkinlikler değil. Ben daha keyif yapacağım ve sakin bir gün geçireceğim diyenler için de pek çok seçenek var. İlk olarak tüm Ferrari araçlarının bulunduğu galeriyi gezme imkanınız var. Günde 2 kere özel dansçı ve akrobatların gerçekleştirdiği ‘RED’ şovu izleyebilirsiniz. Şov çıkışında İtalyan restoranında İtalyan yemeklerinin keyfini çıkarın. Daha sonra eski model üstü açık arabanıza atlayıp minyatür İtalya’yı gezin. Ferrari dünyasındaki turunuzu da hatıra alışverişi yapabileceğiniz mağazada sonlandırabilirsiniz.

Heyecanla beklenen bir hit 

Kenan Doğulu uzun süredir sessizliğe gömülmüştü ve hayranları heyecanla çıkacak single’ını bekliyordu ki 2017 yazına bomba gibi düşecek olan hit ‘İlk Adımı Sen At’ çıktı. Cornetto dondurmalarının da reklam müziği olacak şarkının aranjesi ise sürpriz bir isimden geldi. İstanbul ve Londra’da ünlü mekânlarda DJ’lik yapan genç yetenek Güneş Ergün imzalı bu şarkıya ben bayıldım. Bu yaz tüm mekânlarda ‘İlk Adımı Sen At’ diyeceğiz sanırım.