iPhone'lardaki gizli özellik böyle ifşa oldu! TikTok fenomeni sosyal medyada paylaştı

iPhone kullanıcılarını şaşırtacak bir özellik TikTok fenomeni tarafından keşfedildi. Apple'ın amiral gemisi iPhone'larda yer alan ve çoğu kullanıcının henüz fark etmediği bu özellik TikTok fenomeni tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Apple'ın dünya çapında en çok tercih edilen akıllı telefon modeli iPhone'larla ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Bir TikTok fenomeni iPhone'larda yer alan gizli bir tuş keşfetti. TikTok hesabından video paylaşan fenomen bu özelliğin hayatını değiştirdiğini söyledi.

TikTok fenomeni Bailey, iPhone'larda bulunan "Back Tap" özelliğini yeni keşfettiğini ve bu özelliğin oldukça kullanışlı olduğunu ifade etti. iOS 14 ile beraber kullanıcıların deneyimine sunulan Back Tap özelliğine birçok fonksiyon atanabiliyor.

IPHONE'LARDAKİ GİZLİ TUŞU ORTAYA ÇIKARDI

TikTok'ta paylaşımlar yapan teknoloji fenomeni Bailey, iPhone'larda bulunan Back Tap özelliğini keşfettiği videoyu takipçileriyle paylaştı. Bailey, 'arkaya dokunma' özelliğini kullanmayanların iPhone'u verimli kullanmadığını vurguladı. İOS 14 sürümü ile çalışan iPhone'ların 8 ve üzeri modellerinde bulunan bu özellik, kullanıcıları telefonlarının arkasına iki veya üç kez hafifçe vurmalarıyla çalışıyor.

"KİMSE BİLMİYOR"

Kullanıcıların telefonun arkasını da opsiyonel olarak gizli tuş şeklinde kullanılabileceğini duyurması ise sosyal medyada viral oldu. Videoyu izleyenlerin denemelerinden sonra büyük şaşkınlık yaşadıklarını söylemelerinin ardından Bailey'nin paylaşımı sadece iki gün içinde bir milyonun üzerinde görüntüleme kazandı.

İpucunu paylaşan fenomen, 'arkaya dokunma' özelliğini kullanmayanların iPhone'u verimli kullanmadığını vurguladı. İOS 14 sürümü ile çalışan iPhone'ların 8 ve üzeri modellerinde bulunan bu özellik, kullanıcıları telefonlarının arkasına iki veya üç kez hafifçe vurmalarıyla çalışıyor.

Telefonun kamerasını açmak, ekran görüntüsü almak, flaşı açmak, sesi açıp kapatmak, ekranı kilitlemek gibi birçok seçeneğin bulunduğu özellik, ayarlar kısmındaki 'erişilebilirlik' seçeneğinin 'dokunma' sekmesinden istenilen şekilde ayarlanabiliyor.

Arkaya dokun özelliğini keşfeden kullanıcılar ise sosyal medyadan, "Hayatımı sonsuza dek değiştirdin", "Neden kimse bana bunu söylemedi?" yorumları yaptı.