Britney Spears, Jim Carrey, Kylie Jenner... Vergi zammı malikane sattırıyor

ABD'de 1 Nisan'da yürürlüğe girecek yasaya göre değeri 10 milyon $'dan fazla mülklerin satıcılarından %5.5 vergi alınacak. Bu nedenle Hollywood yıldızları, telaşla milyon dolarlık malikanelerini zararı göze alarak satışa çıkardı.

ABD'de 1 Nisan'da yürürlüğe girecek olan ULA Yasası 5 milyon dolardan daha değerli mülklerin satıcılarının yüzde 4'lük bir transfer vergisi ödemesini gerektirecek. Aynı yasa, 10 milyon dolardan yüksek satış yapılması durumunda yüzde 5.5 vergi ödenmesini zorunlu kılacak ve toplanan tüm para sosyal konutlarda kullanılacak. Bu yasa nedeniyle ABD'li oyuncu Mark Wahlberg, şarkıcı Britney Spears, girişimci ve realite şov yıldızı Kylie Jenner ve ödüllü oyuncu Jim Carrey'nin Los Angeles'ın yeni 'malikane vergisinin' yürürlüğe gireceği 1 Nisan'dan önce lüks evlerini telaşla satmaya çalıştığı ortaya çıktı. Carrey'nin 1179 metrekarelik alana yapılı evi şubatta 29 milyon dolara ilana koyuldu. Spears'ın Calabasas'taki 1082 metrekarelik evinin ise 12 milyon dolara satışa çıkardığı bildirildi. Jenner, Beverly Hills'teki evini 33 milyon dolardan yüksek bir rakama satışa çıkardı.

33 milyon dolara satışa çıkarılan konakta 7 yatak odası, 8 banyo bulunuyor.

Britney Spears'in, geçen yaz 12 milyon dolara satın aldığı Calabasas malikanesini 1.9 milyon dolar zarar ederek 10.1 milyon dolara sattığı iddia edildi.

Brentwood malikanesinde 5 yatak odası ve 9 banyo bulunan Jim Carrey, 30 yıllık evi için 29 milyon dolar istiyor.