Görenler şaşkınlık krizi geçirdi! Denizde oluşan kare dalgalar herkesi şoke etti

Fransa'da görülen ve son derece nadir rastlanan kare dalgalar sosyal medyada oldukça popüler oldu. Saint-Clément-des-Baleines'de çekilen fotoğraflarda ortaya çıkan kare dalgaların sebebi de uzmanlar tarafından açıklandı. Gemileri bile batıracak etki yaratan bu durum ile ilgili uzmanlar uyarı vermeyi ihmal etmedi.

Denizlerde ya da okyanuslarda oluşan ve son derece nadir olarak rastlanan kare dalgalar görenleri hayrete düşürüyor. Fransa'nın güney batı kıyı kesimi olan Saint-Clément-des-Baleines'de çekilen fotoğraflarda göze çarpan kare dalgaların oluşum sebebi açıklandı. Uzmanlar, bu durumu gören kişiler için uyarıda bulundu.

SON DERECE NADİR GÖRÜLÜYOR

Her ne kadar nadir görülse de kare dalgalara neden olan bazı durumlar var. Bu durumun temel sebebi denizin altından birbirine karşılıklı eğik açıda dalgalar geçiyor. Bu durumu oluşturan etken iki farklı rüzgarın kesişmesi.

Farklı yönden gelen rüzgarlardan birincisi denizin altında dalgaya sebep olurken ikinci rüzgar deniz üstünde estiği zaman çapraz olarak kesişen dalgalar kare görüntü oluşturuyor. Bu durum gemileri batıracak kadar güçlü bir etkiye sahip oluyor.

Akıntıların güçlü olmadığı sığ sularda, kare dalgalar normalde deneyimli yüzücüler ve denizciler için tehlike oluşturmaz. Yine de, karşıt güçlerle mücadele ediliyor olmasından dolayı kendinizi bir anda dalgalar arasında zor bir konumda bulmanız mümkün olabilir.

Guardian'ın belirttiğine göre araştırmalar, kare dalgaların yaşandığı sularda orantısız sayıda kazanın meydana geldiğini söylüyor; bu nedenle açık okyanusta kare dalgalardan mümkün olduğunca kaçınılması gerektiği rahatlıkla söylenebilir.