Boğaz’ın yeni incisi

Azur Yeniköy, lezzetli deniz mahsulleri ve mezeleri, özenli sunumuyla Yeniköy’e yepyeni bir soluk kazandırıyor.

Deneyimli şef Kahraman Altınkaya’nın yönetiminde tecrübeli ve dinamik bir kadro tarafından hazırlanan menüde, klasikleşmiş lezzetler ve dünya mutfağından tatların yanı sıra kabuklular, somon gravlaks, karides pate, turna tarama, akya pastırma, midye füme ve iskorpit ceviche gibi özgün lezzetler de ilgi çekiyor. Ana yemekler arasında yer alan lüfer ızgara, Bodrum dil tava ya da ızgara da mekânın favori lezzetleri arasında konumlanıyor.  

Yeni şubesiyle Moda’da 

BigChefs, yeni şubesini Moda’da açtı. Deniz manzarasıyla mekân misafirlerini ilk adımdan itibaren kucaklıyor. Menülerinde kahvaltı seçenekleri, ev yapımı makarnalar, et çeşitleri, burgerler, salatalar, pizzalar, deniz mahsulleri ve tatlılara yer veren BigChefs, Türk mutfağının geçmişten bugüne gelen mirasını yeniden yorumluyor. 

Benzersiz bir keyif

“The Steeve by İsmet Saz”da her çarşamba düzenlenen Spanish Party’de, mekânın var olan menüsünün dışında çok özel tatlar da sunuluyor. Corned beef, pancarlı arancini ve zeytinli tapenade üzeri ançüez gibi İspanya’nın en ideal tatlarının yer aldığı tapas ağırlıklı bu menü, yine bu kültürün favorisi olan Sangria ile servis ediliyor.

‘Buselik’ tatlar 

Buselik restoranı, Türk, Rum ve Sefarad mutfağından esinlenerek zenginleştirdiği yeni menüsüyle, misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Buselik’in vazgeçilmez tatları; cevizli, kaymaklı, vişneli pancar, topik ve güveçte kokoreç menüdeki yerini korurken, badem ve fıstıklı Girit ezmesi, fırında otlu levrek, güveçte yaprak ciğer ve pastırmalı humus da dikkat çekiyor. 

İtalyan mutfağı 

Boğaz manzarasıyla şehrin en iyi teras restoranlarından biri olan Izaka Restaurant’ın İtalyan menüsünde başlangıç olarak deniz yosununa sarılmış somon carpaccio; kapari ve parmesanla servis edilen İtalyan mezesi vitello tonnato yer alıyor. Safran ve fındık soslu enginarlı lazanya, balbakabaklı ve gorgonzola peynirli risotto ara sıcaklarda damaklarda unutulmayacak tatlar bırakıyor.