Birinci belli

SEVCAN BÜYÜKTURGAY

sevcaningardirobu@gmail.com

Başak Dizer Tatlıtuğ, siyah dantel elbisesinin içinde harika görünüyor. Hiç abartmadan aksesuvar olarak sadece bir bileklik kullanması ayrı, doğal saçları ve sade makyajıyla elbisenin hakkını fazlasıyla vermiş. Birincilik kesinlikle bu duruşa gelir.

Oluru yok 

Başak Parlak’ın elbisesinin üstüne ‘Hadi tamam’ diyelim de, peki altı ne olacak? Etekdeki o pencereler ne kadar gereksiz duruyor. O ağır makyaj ve topuz maalesef kötü.

Çizgi film karakteri gibi 

Wılma Elles’in en kötü hallerinden biri herhalde. Deri, şifon, pul payet karışımı elbise, hele o siyah ince çoraplar yetmemiş, kafasına taktığı o pembe saç tokası ve kızıl saçlar çizgi filmden ışınlanmış gibi... Ve maalesef çok rüküş.

Yıldız gibi parlıyor 

Şeyma Subaşı tepeden tırnağa yıldız gibi parlıyordu. Her şey yerinde fazlasıyla ne dekolte bölgesi, ne bacak dekoltesi tam da olması gerektiği gibi. Ama en güzeli şüphesiz kusursuz makyajı olmuş.

Elbise doğru kişiyi bulamamış 

Neslihan Atagül, sen ve elbisen güzel ama ikiniz doğru yerde buluşamamışsınız. Hakan Yıldırım tasarımı elbise çok hoş ama sana ait değil gibi görünüyor. Üzerinde emanet gibi durmuş. Ya beden ya da boy yanlış... Güzel fiziğini yok etmiş. Ama saç ve makyaj muhteşem.

Sanırsın dans gösterisi var 

Deren Talu tamam güzelsin… Ama hangi kıyafeti nerede giyeceğini bilmek önemli… Bu kıyafet davet için değil ama dans performansı yapacaksan daha uygun.

GARDIROBUNDA OLSUN 

Tarz sahibi olmanın 7 altın kuralı; 

1- Bir elbiseyi sadece moda diye giymek en büyük hatadır. En önemlisi vücut şekline göre doğru kıyafeti bulmaktır.

2-  Sırf moda diye teninize ve size yakışmayan bir renk asla giymeyin.
3-  Dekolte giyeceğim diye kusurlu olan bölgeleri göstermek yerine kapatmak daha doğru bir tercih olacaktır.
4-  Kusurlu olan bölgeleri kamufle etmek sizi daha rahat ve güzel hissettirecektir.
5-  Bazen rahat olmak için giyilen düz ayakkabılar dolaba kalkmalı ki, tarz olmak adına yüksek topuklu ayakkabıları yorucu da olsa giymelisiniz. 
6- Bazen aksesuvar takmak sizi çok rüküş gösterebilir. Bazen en iyisi sade olmaktır.
7-  Makyaj kusurları kapatır belki ama doğal ve sade bir makyaj her zaman daha fresh görünmenizi sağlar.