Besinlerle kırışıklıklara savaş açın

YASEMİN MİRAS
ymiras@hotmail.com
info@sislilazer.com

Yaşı ilerlemeye başlayan her kadının problemi cildinin sarkması. Peki besinlerle kırışıklıkların önüne geçebilir miyiz?

SU: Cildin yaşlanmasını önleyen en önemli faktör sudur. Gün içerisinde 1,5- 2 litre su içerek cilt kırışıklıklarından kurtulmak mümkündür. Eğer su içmekte zorlanan biriyseniz suyunuzun içine limon dilimleri ya da sevdiğiniz meyveleri atabilirsiniz.

HAVUÇ: A vitamini yönünden oldukça zengin olan havuç, cilde antioksidan etkisi yapar. Cildin hem rengini düzenler, hem de gençleşmesini sağlar.

KIRMIZI BİBER: C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin olan kırmızı biber, içindeki karoten ile cilde oluşan kan miktarını arttırır ve kırışıklıkları önler.

KEREVİZ: Akne oluşumunu engeller; içindeki potasyum, sodyum, su deriyi nemli tutarak kurumasını engeller.

PORTAKAL: İçeriğindeki C vitamini ile deri dokusunun gelişmesini sağlayan portakal, yaşlanma etkilerine, sigaranın zararlarına ve kırışıklıklara karşı cildi korur. Özellikle sigara içenler bol miktarda tüketmeli.

SOMON BALIĞI: En etkili kırışıklıklara karşı savaş açan besinlerin başında geliyor. Omega 3 kaynağı olma özelliğinden dolayı cildin nemlenmesinde, cildi UV ışınlarına karşı korumada ve erken yaşlanmanın önüne geçiyor.

DOMATES: Sofraların olmazsa olmazı domates, içerdiği yüksek C vitamini ile cildi diri tutmanın anahtarıdır. Domatesin içindeki likopen güneşin zararlı ışınlarına karşı kalkan görevi görür.

YUMURTA: Yumurta, yüksek miktarda cilt kırışıklıklarını önleyen elastin ve kolajen içerir. Cilt bu iki önemli yapı taşını zamanla azalttığından oluşan kaybı telafi etmek cilt sağlığı için büyük önem taşır.

AVOKADO: Avokado iyi bir B ve E vitamini kaynağıdır. Avokadonun çok sık tüketilmesi cildin nemli olmasını sağlar, kırışıklıkların önüne geçebilmek için bol miktarda tüketebilirsiniz.

CEVİZ: Cevizin içinde bakır, omega 3 yağ asitleri bulunuyor. Bu sayede cildin elastikiyetini arttırır ve kolajen üretimini destekler. Kuru ciltleri besler ve yumuşatır.