Bedük yine fark attı...

SELİN KÖK
Twitter: selinkok İnstagram : sellinkok sellinkok@gmail.com

Müzik sektöründe rekabet kızıştıkça yepyeni fikirler de projeleri canlı tutuyor. Yeni fikirler denilince ilk aklıma gelen isimlerden biri de Bedük... Yaklaşık 12-13 yıldır müzikseverlerle buluşan Bedük, meslektaşlarının aksine özel hayatıyla değil yaptığı işlerle gündeme gelen bir isim. Müziğini severim sevmem o ayrı ama Bedük’ün imza attığı işlerin birçoğu Türkiye’de ilk olma niteliğinde. İşin teknik kısmına girmeden bir örnek vermek gerekirse size hemen Automatik şarkısına çektiği düğün konseptli klibini ve kolbastının hayatımıza girmesine vesile olmasını hatırlatırım.

Bedük şimdilerde yine çok konuşulacak bir işe imza atıp ve Zorlu Performans Sanatları’nın sahnesini evirdi çevirdi konser alanı haline getiriyor. Yaklaşık 3 yıl aradan sonra piyasaya çıkardığı ‘’Bi Dans Etsek?’’ isimli yeni albümünün tanıtımını sahne üstüne sahne kurarak gerçekleştiren Bedük yine kendinden çok söz ettirecek. Yapılmamışı yapmak iyi bir şey bir de başarıyla yapmak daha iyi ikisi bir arada olunca ballı börek. Bedük’ün farklı olan sadece lansmanı değil... Bedük, yeni albümde geleneksel Türk müziği ezgileri ile Batı müziğini bir güzel harmanlamış. Ama ben en çok Mazhar- Fuat- Özkan’ın efsane şarkısı ‘Sude’yi yeniden yorumlamasını sevdim. Bir dinleyin derim...  

CEM YILMAZ’IN SMOKİNLİ OĞLU

Geçtiğimiz yaz Cem Yılmaz ve oğlu Kemal’in bir takım aynı mayoyu giyip verdikleri tatil pozları epey konuşulmuştu. Baba-oğul modasını daha şimdiden yakından takip eden Yılmaz’lar bu geleneği smokinde de bozmadılar. Cem Yılmaz’ın tüm davetlerde ve özel günlerde giyeceği smokinleri büyük bir titizlikle seçtiği ve bu konuda da Levon Kordonciyan’dan başkasıyla çalışmadığı bilinir. Yılmaz şimdiden oğlu Kemal’e de Kordonciyan farkını yaşatmaya başladı. Baba- oğul yeni smokinleri için birkaç hafta önce Levon’un Osmanbey’deki yerine birlikte gittiler ve Kemal ilk smokini için provasını verdi. Ünlü şovmen epey heyecanlanmış olacak ki bu anı Instagram hesabından hayranlarıyla “Yavru Kemal Levon Kordonciyan abisine boyunun ölçüsünü veriyor” sözleriyle paylaştı.

FERHAT GÖÇER’İN YOL HİKÂYESİ

Son zamanlarda piyasaya çıkmış bir albüme yeni yorumlar ya da versiyonlar ekleyerek yeniden müzikseverlerle buluşturmak moda oldu. Bu yeni bir yöntem değil ama bizim pek alışık olmadığımız bir durum. Ne var ki bence satışı canlandırmak için çok etkili. Önce Funda Arar şimdi de Ferhat Göçer sene başında çıkardığı albümüne yepyeni iki şarkıyı da ekleyerek yeniden hayranlarının beğenisine sunuyor. Göçer’in albümünün ilk yeni şarkısı Ferhat Göçer feat Volga Tamöz imzasıyla ‘Düştüm Ben Yollara’ adını taşıyor. Klibi neredeyse 1 haftadır yayında epey de ilgi gördü. Ben şarkıyı çok sevdim hatta öyle sevdim ki Göçer’in albümündeki diğer şarkıları da bu şarkı sayesinde dinledim.

Albümün 2. yeni şarkısı ise Göçer’in eski ve merhum dostu Birdal Gök ile birlikte yazdıkları “Sen de Vazgeçtin.’’ Hikâyesi güçlü anlamı büyük bir şarkı... Onu da seveceksiniz. Albüm 18 Kasım’da piyasada bence bu halini bir dinleyin...

Genç yazara yoğun ilgi 

Yeni nesil genç yazarlardan Hira Ayşe Özsoy’un ‘Mucize Ormanı’ isimli kitabı piyasaya sürüldü. Form Kitap’tan çıkan eser, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocukları fantastik ve büyülü bir maceraya davet eden kitap, raflarda en çok satanlar bölümündeki yerini aldı. Bu yoğun ilgiden oldukça memnun olan Özsoy, TÜYAP Kitap Fuarı’nda bol bol imza dağıttı. 

Yeni bir aşk romanı

Stratejik Pazarlama ve Markalaşma çalışmalarıyla iş dünyasının tanınan ismi Didem Moralıoğlu, “Ben Marka Olsam” kitabının ardından uzun zamandır beklenen romanı “Seni Yine Severdim” ile raflardaki yerini aldı. Destek Yayınları tarafından piyasaya çıkartılan “Seni Yine Severdim”, mizahi olduğu kadar trajik ve sarsıcı öyküsüyle de öne çıkıyor. 

Üniversite tezi kitap oldu

Yüksek mimar Göknil Çelik Moulin, Fransa’da Montpellier Devlet Yüksek Mimarlık Okulu’nu bitirdi. Mezuniyet tezi için de İspanya’nın Valencia kentini konu aldı. ‘Parc Habité’ adını verdiği ve hem mimari, hem de şehircilik alanında, konsept projesi olan tezi o kadar beğenildi ki, Fransız yayınevi Türk kızının tezini kitap olarak bastı.