Bayram rotaları

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

Ramazan ayı, olması gerektiği gibi huzurlu ve sukunet içinde geçti. Ay sonuna doğru magazin dünyasında boşanma haberleri üstüne bir de ortaya taciz iddiası atılmış olsa da sakin bir yaza giriş yapmış olduk. Şimdi resmen yaz başladıysa ve bayram tatiliyle açılış yapılıyorsa bol eğlence ve keyif vakti geldi demektir.

BODRUM VE YENİLERİ

Şeker Bayramı’nın en çok tercih edilen rotalarının başında Bodrum var. Tatil süresi az olunca yurtiçindeki tatil yörelerine ayrı bir talep oldu. Bodrum’daki sezonluk mekânların birçoğu açılış için bayramı bekledi. Yine fıkır fıkır bir sezon geliyor. Geçen sene sezonu başarıyla bitiren belli başlı mekânlar vardı. 

Onlar bu senede devam ama yeni açılanlardan en çok ilgimi çekenleri söylemem gerekirse, geçen sezon her günü tıka basa dolu gece mekânı Hazine’nin kardeş mekanı People bu sezon yeni nesil gazino konseptiyle sahnesinde ünlü isimleri tatilcilerle buluşturuyor. İstanbul’da yeme-içme sektörüne hızla giriş yapan ve beğeni toplayan ‘Martinez’ Bodrum şubesini Türkbükü Bella Sombra Otel’de açıyor. Bu kış gençler arasında en trend seçilen gece kulübü ‘Jungle 8’ yine çok şaşırtan bir dekorasyonla Bodrum’da kapılarını açıyor. PalmaLife Otel’in havuzu baştan sona yenilendi ve Türkiye’nin en fotoğraf çekilesi havuzu yaratıldı. Jungle 8 Bodrum’da şeker pembesi bir havuzda ünlü DJ’lerle buluşacağız. 2018 Bodrum sezonunun en yenilerinden bir diğeri ise Angie Yalıkavak. Kışın Bebek’te ufak bir mekânda canlı müzik temasıyla sosyetenin göz bebeği haline gelmiş mekânın Yalıkavak Marina’daki şubesi çok daha büyük bir alana kurulmuş. Aynı başarıyı yakalayabilecek mi bakalım. Ben de meraktayım. Sosyetenin akın edeceği bir yepyeni mekân daha var. Serafina Türkiye Akmerkez ve Vadistanbul’dan sonra Serafina Mare konseptiyle Bodrum Gündoğan’da hizmete başlıyor. 22 Temmuz’da ise sezonun en iddialı eventi ‘White Party’ Nikki Beach Torba’da gerçekleşecek.

ÇEŞME VE YUNANİSTAN

Çeşme, her yaz sezonunun olduğu gibi bu bayramında en gözde tatil rotası. 

İzmirliler çoktan Çeşme’deki yazlıklarını açtılar bile ama turizmcilerin tahmini bu bayram Çeşme’de büyük bir turist patlaması olacağı yönünde. Yine iğne atsan yere düşmez bir Alaçatı, yaya trafiği tatilcileri bekliyor anlaşılan. Daha Çeşme’deki yeni mekanlara hakim değilim. İlerleyen yazılarımda bir Çeşme yenileri rehberi de çıkaracağım ama kulağıma çalınan en yeni ve popüler mekan ise geçen sezon Çeşme akşamlarının en trend mekânlarından biri Momo’nun bu sezon plaj konsepti. Onun dışında kemikleşmiş Aya Yorgi ve Alaçatı mekânları bu sezonda hız kesmeden devam ediyor. Bu arada Çeşme’yle ilgili kulaktan kulağa dolaşan bir spekülasyon var o da mönü fiyatları. Sanırım Türkiye’nin en pahalı tatil yöresi bu sezon Çeşme olacak. Dolar ve euronun yükselişiyle Avrupa tatilleri biraz askıya alınmış gibi. Paraya kıyanların ise bu bayramda en çok tercih ettikleri tatil rotaları yine Yunan Adaları... Kimi Santorini’de romantizmin doruklarına çıkarken kimileri ise eğlencenin merkezi Mikonos’ta dans ve müziğe doyacak.

ANTALYA’DAN BÜYÜK ATAK

En lüks otellerin bulunduğu Antalya, genelde Türk turistten çok yabancı turist ağırlayan bir bölge olarak bilinir. Bu sezon sanki Antalya’dan ters köşe bir hamle gelecek gibi hissediyorum. Bayram planını sorduğum birçok arkadaşımdan Antalya cevabını aldım. Çeşme ve Bodrum’un kaosunu çekemem diyen direkt soluğu Antalya’da alacak sanırım.