Bayram alışverişi için ekonomik tüyolar

Sevcan BÜYÜKTURGAY

sevcaningardirobu@gmail.com

@sevcaningardirobu

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala; hem şık, hem de tatil konforunu sağlayacak doğru parçaları bulmanız önemli. Bu yüzden bu stil önerilerimize bakmadan alışverişinizi yapmayın derim.

• Beyaz renkten vazgeçmeyin. Beyaz bir denim şort veya pantolon hem sade, hem şık olmanız için en trend parçaların başında. Üzerine bir gömlek veya bluzla hem gündüz hem gece şıklığına eşlik edecektir.

• Fırfır detaylı bluz ve elbiseler hem yaz akşamlarının en trend parçalarından hem de sizi olduğundan daha gösterişli gösterecektir.

• Metalik renkler ve parçalar bir elbisede veya bluzda küçük detaylarda bile sizi ışıl ışıl gösterecektir.

• Çiçek desenler, yazın en vazgeçilmez trendlerinden. Bayramda hem cıvıl cıvıl, hem de renkli bir görünüm için çiçekli desenler sizin yardımcınız olacaktır. 

• Pembe ve fuşya renk bavulunuzdaki küçük bir parça bile olsa mutlaka bulunsun. Bir fular bile sizi farklı gösterecektir.

• Şort artık sadece spor yaparken tercih edilen bir parça olmaktan çıktı. Denim kumaştan her çeşit kumaşa, şort hem gündüz hem gece bayramda sportif görünmek isteyenler ve konforuna düşkün hanımların en top parçası.

DEMET AKALIN ARTIK ÇUVAL DA GİYSE OLUR 

Demet Akalın, şu saatten sonra o sahneye çuvalla da çıksa olur. Neden mi? Kadın Harbiye Açıkhava konserinin tüm gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyor. O konser içinde gece gündüz çalışan bir ekip var. Ama gündem avcıları yine Demet Akalın’ın giydiği kostümleri acımasızca eleştiriyor. 

Konserde 3 kıyafet hazırlanıyor kendisi için. Bir pembe taşlı tulum, 2. silver taşlarla süslenmiş tam da yılın en moda trendi mini elbisesi, 3. olarak da tam da dansa uygun basic bir atlet ve eşofman altı. Harbiye’de siyah klasik bir elbise giymiş olsaydı da eleştirilecekti ama şovun hakkını vermiş görünüyor kostümler. 

Adı üstünde sahne kostümü dediğin böyle olur, tam da Açıkhava’ya yakışır olmuş her şey.

GERÇEK MODELLER Mİ DİJİTAL MODELLER Mİ? 

Sanal model Shudu’dan sonra gerçek modellerin havası söndü denilebilir. Shudu’yu yapan Cameron-James Wilson moda sektörüne sanal bir model yaratarak damga vurdu. Shudu öyle kısa bir zamanda öylesine bir popülerlik yakaladı ki birçok moda devi marka koleksiyonlarında Shudu’yu tercih etmeye başladı bile. Son iki senede, model Shudu, Balmain, Ellese gibi markaların yüzü oldu. Bilinen birçok moda dergisine kapak oldu.  

CANLI GİBİ GÖZÜKEN SHUDU

Birçok ünlü modelin çalışmadığı markalar onu tercih ediyorken dijital dünya gerçek modellerin de işine sekte vurmaya başladı. Shudu’nun yaratıcı Cameron-James Wilson, “Çoğu zaman medya tarafından ifade edilmeyen güçlü ve etkileyici bir güzellik yaratmak istedim. Shudu’nun canlı gibi gözüktüğünü düşünüyorum çünkü oldukça farklı yansıtılıyor. Kıyaslayabileceğiniz tek şey başka moda fotoğrafları, zaten bunlar da çoğu zaman gerçek dışı ve üzerinde oynanmış” diyen Wilson, Shudu’yu yaratırken gözenek veya cilt kabartıları gibi kusurlar eklediğini söyledi.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANINDA MODA ÜSSÜ  

İstanbul Havalimanı her haliyle ihtişamlı oldu. Özellikle kendi markalarımız kadar dünya markalarının da İstanbul Havalimanı’nda mağaza açmaları, her açıdan o dev Avrupa ve Amerika havalimanlarıyla yarışır halde. Dior, Louis Vuitton gibi markalardan sonra, son olarak moda dünyasının en önemli markalarından Prada en güncel mağazasını 164 metrakarelik bir alanda açmaya hazırlanıyor. Markanın hem kadın hem erkek güncel koleksiyonları, tüm dünyayla birlikte İstanbul’da olacak.