Bahar Gelir: Düet yaparsak gölgemde kalırsın!

Şarkıcı Bahar Gelir, müzik direktörlüğünü Selami Şahin’in üstlendiği “İlla Da” albümünü çıkardı. Albümde Serdar Ortaç ve Doğuş’la çalışan genç yetenek, müzik yolculuğunu AKŞAM Life’a anlattı.

- Müzik serüveniniz nasıl başladı? 

5 yaşındayken bir mevlitte ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ demişlerdi. Ben de o çocuk aklımla ‘Sibel Can olacağım’ demiştim. İlk farkındalığım o zaman oluştu diyebilirim. 12 yaşlarında yavaş yavaş kendimi bulduğum zamanlarda hayallerim şekillenmeye başladı. Ve hayallerimin peşinden bugünlere geldim. Arada engeller oldu ama onlar sadece beni daha kararlı yaptı.

- İlk albüm çalışmanızdan bahseder misiniz? Neden ‘İlla Da’? 

Albümde biri versiyon olmak üzere tam 8 şarkı yer alıyor. “İlla Da” bir Selami Şahin şarkısı... Şahin, bu şarkının üzerime dikilmiş pürüzsüz bir kıyafet gibi olduğunu söyledi. Şarkının hikayesini ise “İki sevgilinin gizli kapaklı buluşmasını ve artık bir tarafın canına tak edip evini, anneni, bütün yasakları bırak artık gel demesini hayal ederek besteledim” şeklinde anlatmıştı. Bu hikayeyle şarkı çok daha dikkatimi çekti. Hepimizin olmuştur hayatında “İlla Da” dediğimiz anlar.

BENİM JÜRİM TÜRK HALKI 

- Peki başka kimlerle çalıştınız? 

Selami Şahin, albümün müzik direktörlüğünü yaptı. Albümde aynı zamanda Serdar Ortaç şarkısı yer alıyor. Benim en sevdiğim klasikleşmiş şarkısı ‘Bilsem Ki’yi okudum. Ayrıca Doğuş’tan da ‘Padişah’ ve ‘Aşkzade’ isimli yeni parçalar bulunuyor. Albümüm herkese hitap edecek renkte olduğunu söyleyebilirim. Zaten repertuvarını ona göre oluşturduk. 

- Yeni isimler genelde single çalışmasıyla çıkış yapmayı tercih ediyor. Siz neden albüm yapmak istediniz?
Proje başlamadan önce benimde aslında niyetim single çalışması yapmaktı. Ama Selami Şahin, “Sen popçu değilsin ki tek şarkıyla yetineceksin” dedi Konserlerde canlı orkestramla albüm şarkılarımı okumamı çok istedi. Böylece albüm yapmaya başladık. 

- Müzik piyasasından beklentileriniz nelerdir?

Öncelikle Türk halkının beni sevmesi çok önemli… Benim jürim Türk halkı. Bu camiada kabul görmek için önce insanların sevip bağırlarına basmaları gerekiyor.  

SELAMİ ŞAHİN’E ISRAR ETTİM

- Selami Şahin’le düet bir proje neden albümde olmadı?

Stüdyo aşamasındayken Selami Şahin’e ben de söyledim. “İlla Da” ya düet yapalım diye hatta çok ısrar ettim. Bana dedi ki; ‘Düet yaparsak benim gölgemde kalırsın. Sen şarkı okumasını bilen bir kızsın. Aslan gibi de okuyorsun. Benim şarkımdan başka bir şeye ihtiyacın yok. Kendini ön planda tutacaksın.