Ayşegül Coşkun: Hedef konusunda totem yaptım

Sözü ve müziği kendisine ait olan “Duvardaki Gülüşler” isimli yeni şarkısını müzikseverlerle buluşturan Ayşegül Coşkun, “Kimseyi rakip görmüyorum ben kendi yerimi açıyorum, kendi yolumda yürüyorum” diyor.

- ‘Duvardaki Gülüşler’ şarkısının özel bir hikâyesi var mı? 

17 senedir şarkı sözleri yazıyorum. Gelecek projeler için değerlendireceğim çok güzel şeyler birikti. Severek dinlediğim başka sanatçılarla da paylaşmak istediğim bir hazinem var. Sürekli üreten biriyim. ‘Duvardaki Gülüşler’ bir anda gelen ilhamla aniden gelişti. Aslında şarkı 2016 Temmuz’da hazırdı. Yayımlatmaya hazırlanırken 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Ülkemizin başına gelen bu talihsiz olaydan sonra projeyi tabii ki erteledik ve beklettik. Bu nedenle bir yıl sonra dinleyicilerin beğenisine sunduk. 

-  Bundan sonra sırada bir albüm projesi olacak mı yoksa single çalışmalarıyla mı devam edeceksiniz? 

Albüm yapmak hayalim var. Biriktirdiğim epey şarkım da oldu. Gönlüm ister hemen yapayım ama albüm projemi birkaç single sonrasına saklıyorum. Hatta albümün içine farklı tarzdan da 2 şarkı koymayı düşünüyorum.

EVDE MÜZİK GECELERİ OLUR

- Eşiniz İranlı. İran müziğinin ezgilerini şarkılarınızda kullanıyor musunuz? 

Eşim müzik âşığı bir piyanist. Sürekli dostlarımızla müzik geceleri yaparız evimizde. Azeri asıllı aslında o sebeple hem Azeri müziği hem Farsça ve hem de Türkçe şarkıları kanka haline getirdik. Yıllardır da bu kankaları ayırmadan hepsinin tadına varıyor, doyuncaya kadar söylüyor eğleniyoruz. Gelecek projelerimde hepsini sentezleyeceğim değişik fikirler var aklımda. Onlar da sürpriz olsun. 

- Eşinize ya da aile fertlerinden birine yaşadığınız bir olay üzerine yaptığınız bir şarkı var mı? 

Birkaç yıl önce ‘Gerçeğim Seninle’ adlı bir şarkı yapmıştım, ilk profesyonel şarkım. İşte o şarkıyı eşime yazdım. Daha emin değildi hislerimden. Hislerimi dile getirdim şarkıyla. Şarkıyı dinleyince çok şaşırdı. Çünkü o an anladı ki; derdimi ya da isteğimi şarkılarla ifade ediyorum. 2 yıl sonra da bir şarkı yazdım ‘Evlilik Teklifi’ diye, o şarkıdan altı ay sonra evlilik teklifi etti. Bizimki de bir değişik ilişki işte. 

İDOLÜM SONER SARIKABADAYI

- Müzikteki hedefinde neler var? Bu sektöre başlarken örnek aldığınız isimler oldu mu? 

Hedef konusunda totem yaptım aslında söylersem büyüsü bozulur gibi hissediyorum. İpucu verebilirim ama Soner Sarıkabadayı’nın yolunu örnek alıyorum. Müzik kariyeri ve sürekli üretmesi bana ilham veriyor. 

- Kendinizi kime rakip olarak görüyorsunuz? ‘Benden korksun’ diyebileceğiniz biri ya da birileri var mı?

Kimseyi rakip görmüyorum ben kendi yerimi açıyorum, kendi yolumda yürüyorum. Orada kendi dünyamda sevenlerimle bol bol şarkılar söyleyip dostlukları artıracağız. Aşkı, sevgiyi bağıra çağıra söyleyeceğiz.

-  İleride Türkiye’de düet yapmak istediğiniz birileri var mı?

İki şarkım var ve düet yapmak istediğim iki kişi. Bu iki şarkıyı tam onlarla bir bütün olarak gördüğüm için. Sevgili Ferhat Göçer ile yapmak istediğim şarkının klibini rüyamda çektim bile. Berkay ile de tam ona uygun bir şarkımla düet yapmak istiyorum.

SAHNEDE GÜÇLÜ BİR KARAKTERİM

- Müziğin dışında ilgilendiğiniz başka bir sanat dalı var mı?

Müziğin dışında film izlemeye bayılırım. İyi bir empatisyenim. Direkt filmin içine giriyorum. Tek izlemekten de nefret ederim. Arkadaşlarımı esir ediyorum ‘Evde film izleyeceğiz gidemezsiniz’ diye. Atış yapmayı çok severim. Ayrı bir tutku benim için. Hedefi tam 12’den vurmak çok güzel bir his.

- Evdeki Ayşegül Coşkun ile sahnedeki arasındaki fark nedir?

Evdeki Ayşegül hanım hanımcık  eviyle dekorasyonla uğraşmayı seven, eşine dostuna düşkün onları ağırlamayı seven, mutlu sofralar kuran biri. Sahnede ise hakimiyet kurmak isteyen güçlü bir karakter.