Ayın yükselen trendi

Çağla GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy
Instagram: CaglaGursoy

Bir süredir trendler gündemini ele almamıştım. Bu hafta gelin beraber etrafımda en trend haline gelmiş şeyleri masaya yatıralım. İlk aklıma gelen ‘Lokma Çılgınlığı’. Bir anda nasıl olduğunu anlayamadan sağım solum lokmacı oldu. Geleneksel lezzetimiz lokma öyle bir günümüze evrildi ki lokma yemek trend haline geldi. Ama bildiğimiz dök şerbeti kızart hamuru lokmalar değil bunlar. Lokmayla öyle güzel sunumlar yapıyorlar ki Instagram için pek renkli kareler çıkıyor. İçi kremalı veya çikolata dolgulu lokmalar rengarenk soslar ve ek süslemelerle sunuluyor. Amerikalıların şu çok özendiğimiz ‘donut’larını sollar geçer bizim lokmalarımız. Durum böyle olunca her köşede açılan kahve dükkanlarına rakip lokmacılar açılmaya başladı. Hatta bayağı sosyetik kıvamda süslü püslü ‘Lokma Kafe’ler hayatımıza girdi. Listemizin en lezzetli trendi buydu.

ONLINE HAYAT

Eskiden trendler çoğunlukla bir yere gitmek veya sosyal hayata katılmakla alakalı olurdu. Günümüzde ise miskinlikten mi dersiniz pratiklikten mi trendler tamamen online hayat üzerinde ilerliyor. Şu anda akıllı telefonlarımızdaki uygulamalar trend oluyor ve birçok trendi belirliyor. Bunlardan bir tanesi ‘tıkla gelsin kuru temizleme’ sistemi. Bir süredir sosyal medyada karşıma çıkan ve etrafımda konuşulan ‘TemizCo’ diye bir uygulama vardı. Hem vakit darlığı yaşıyorsanız hem de her şeyin kontrolünüz altında olmasından hoşlanıyorsanız (benim gibi) bir uygulama üzerinden kuru temizleme çağrısında bulunup, istediğiniz saat aralığında ürünlerinizi kapıdan alan ve kapınıza bırakan bir vale aracılığıyla yine uygulama üzerinden ödemenizi yapabildiğiniz bir servis. Trend olmayı çoktan haketmişler. Benim hayatımı bir tık daha kolaylaştırdılar vallahi.

1 aydır deneyimlediğim başka popüler bir uygulamadan daha bahsetmek istiyorum. ’Online İngilizce Dersi’. Çevremde birkaç arkadaşım bayağı övgüyle bahsetmişlerdi bu sistemden fakat denemeden pek akıl sır erdirememiştim. Birçok şirkette çalışanların dil gelişimini hızlandırmak için hatta sıfırdan dil öğretmek için kullanılan bir sistem. Aslında İngilizcem iyidir ama ana diliniz olmadığı sürece her zaman bir konuda eksik hissedersiniz kendinizi. Ben de iş ve yazışma konularında İngilizcemi geliştirmek istiyordum. Özel ders veya kursa zaman ayıramayacağımdan dolayı online çalışma sistemi kafama çok yattı. Biraz araştırma yaptım ve Türkiye’deki en gelişmiş ve referanslarının en kuvvetli olduğu ‘Konuşarak Öğren’ uygulamasını indirdim ve sisteme üye oldum. Amerika’dan bir öğretmenle  yaptığım ilk seviye tespit görüşmesinden sonra 1 aydır düzenli olarak haftanın 3 günü Skype üzerinden ABD’li öğretmenim Mr.Benedict ile çalışıyoruz. Dil öğrenmek veya geliştirmek isteyenleriniz için benden tavsiye olsun.

ALAÇATI HAZIR

Yazın habercisi ‘Alaçatı Ot Festivali’ geride kaldı. Çok kalabalık olur sokaklarda adım atılmaz diye gitmedim sonrada aklım festivalin eğlencesinde kaldı. Yeni yeni mekânlar, oteller açılmış. Üstüne yazın gelmesiyle açılacak olan plajlar eklenince yine belli ki Türkiye’nin yaz eğlence merkezi Alaçatı olacak. 

Alaçatı ile ilgili en hoşuma giden durumlardan biri ise sadece sezonluk iş yapan belli başlı mekanlar olmasına rağmen mekân sahipleri ve işletmecileri birbirine rakip olmak yerine destek oluyor. İstanbul’da ekmek aslanın ağzında, herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyor. Eğlence sektöründe çalıştığım dönemlerden bu işlerin arkasında dönen entrikaları çok iyi bilirim. İzmir’de ise herkes pamuk gibi… Mekânların müdavimleri yine başka mekânların sahipleri olabiliyor. Bu yaz Alaçatı’da komşuculuk kazanacak