Aslı Omağ: Hırslarım daha iyisi için

TRT 1’de ekrana gelen ‘Kalk Gidelim’ dizisinde canlandırdığı Meryem karakteriyle ekran başındakileri gülümseten Aslı Omağ, oyunculukta kuralları olmadığını söyledi.

Oyunculuk sizin için neyi ifade ediyor?

Oyuncuların görevi; her hafta evlerine konuk olduğumuz seyircilerimizi 90 dakikalığına gerçeklerden uzaklaştırıp yüzlerinde bir minik tebessüm olmasını sağlamak. İşte bendeki keyifli duygu da bu… 

Aynı zamanda şarkı söylüyorsunuz. 

Öncelikle bu yola çıkan tümümüz, yani biz oyuncuların, iyi birer aktör ya da aktris, dansçı ya da dansör olmamız gerekli. Çünkü sahne üzerinde bu meziyetler çok önemli ve gerekli. Ama siz birinde eksik kalırsınız işte o zaman o çok istediğiniz rolü oynayamazsınız.

YABANCI FİLMDE OYNAMAK İSTERİM 

İleriye dönük hedefleriniz arasında neler var?

Hedeflerim ve hayallerim o kadar çok ki buraya yazsam sığmaz. Bizler oyunculuk gereği duygularımızı uç noktalarda yaşadığımız için zaman zaman hezeyanlara uğrayabiliriz. 

Birkaç farklı kişiliği içimizde yaşayabiliriz. Bu yüzden hırslarımız olabilir ama bu hırslar hep daha iyisini yapabilmek adına. Yabancı bir filmde oynamak isterim. 

Yapmam dediğiniz bir şey var mı?

Asla! Öyle olsa bu mesleği seçmezdim. Yerinde ve dozunda yapılan her şeyi sonuna kadar yaparım. Yapmalıyım da çünkü ben bir oyuncuyum. 

Kilonuzdan dolayı size engel olan bir olay yaşadınız mı?

Kilomu sorun haline getirmiyorum. 

Çünkü kilom bir hastalık değil. Aktif sporu bırakmamdan kaynaklı… Bir dönem günde sekiz 
saat aktif spor yaptım, bıraktıktan sonra da kilo aldım. 

İnsanların gülmeye her zaman ihtiyacı var

Dram ağırlıklı, çok daha sert konulu dizilerin izlenilirliğinin oldukça yüksek olduğu bir ülkede komedi dizisi içerisinde olmak nasıl bir duygu?

Her şeyden önce unutmamak lazım ki insanoğlunun gülmeye her zaman ihtiyacı var. Yaşam o kadar zor oyunlarla dolu ki…  Eğer bunu biz dizimizle başarabiliyorsak ne mutlu bize…