Bu alışkanlıklardan uzak durun! Akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla yaptığı 5 hata

Akıllı telefonlar 21. yüzyıl itibarıyla hayatın vazgeçilmez parçası haline geldi. Fiyatları ve özellikleri de günden güne artan akıllı telefonlar daha değerli bir hal aldı. Aldığı telefonu uzun süre kullanmak isteyen kişiler de cihazını en uygun şekilde kullanmanın yollarını arıyor. İşte akıllı telefon kullanırken farkında olmadan yapılan hatalar...

Modern dünyanın olmazsa olmazı olan akıllı telefonlar insanın neredeyse bir uzvu haline geldi. İş, sosyal yaşam, alışveriş ve eğlence hayatın birçok alanında kullanılan akıllı telefonların son yıllarda fiyatları da bir hayli yükseldi. Yokluğunda birçok işin aksadığı telefonları kullanırken birçok hata yapılıyor.

Fiyatı nedeniyle alınan bir telefonu uzun yıllar kullanmak isteyenler de yapılması ve yapılmaması gerekenleri merak ediyor. Ortalama iki ila üç yıl arasında kullanılan akıllı telefonlarda en yüksek verimi almak için cihazın sağlığını korumak gerekiyor. İşte akıllı telefon kullanıcılarının sıklıkla yaptığı hatalar...

PİL SAĞLIĞINA ÖNEM VERİN

Genel olarak telefonla ilgili sorunların başında telefon bataryası geliyor. İyi bir pil ömrüne sahip bir telefon satın almak faydalı bir ilk adım, ancak pilinizi nasıl sağlıklı tutacağınızı da bilmeniz gerekir. Telefonunuzun pil sağlığını korumak, ömrünü uzatacaktır.

KULLANILMAYAN UYGULAMALARI SİLİN

Telefonunuza ne kadar çok şey yüklerseniz, o kadar yavaşlar. Telefonunuzda hâlâ kullanmadığınız birkaç uygulama varsa, yer açmak ve cihazınızın bunları güncellemesini veya arka planda çalışmasını durdurmak için bunları silmelisiniz.

DÜŞÜK SİNYALDE KULLANMAYIN

Telefonunuzda zayıf bir sinyal gördüğünüzde, telefonunuzun çekmediğini düşünürsünüz, arama yapamazsınız ya da yaptığınız aramanın kalitesi düşer. Ancak aslında sinyalin düşük olması, telefonunuzun verici olarak daha güçlü bir sinyal verdiği anlamına gelir. Bu durumda ise cep telefonunuz daha fazla radyasyon salgılar ve bu da sağlığınıza zarar verir.

ISLANMASINI ENGELLEYİN

Su ve cep telefonunun bir arada olmasının iyi olmadığını artık herkes biliyor. Pek çok cep telefonunun belirli bir seviyeye kadar sıvı toleransı olsa da telefonu bir kılıfla korumak, yağmurlu havalarda dışarıdayken ıslanacak şekilde kullanmamak, masada dururken üstüne dökülebilecek sıvılardan korumak önemli.

UYGULAMA YENİLEMEYİ DURDURUN

Akıllı telefonların çoğunda yer alan arka planda yenileme özelliği WhatsApp, Twitter ya da Instagram gibi uygulamalar için oldukça kullanışlıdır. Ancak her uygulamada arka plan yenileme kullanıldığı taktirde telefonun pili hızlıca tükenmeye başlayacaktır. Sizin için uygun olan birkaç tane yaralı uygulama hariç diğer uygulamaların arka planda yenilenmesini kapatmak pil sağlığınıza büyük fayda sağlayacaktır.