Ajda’ya şarkı vermek isterim!

En son 2005 yılında çıkarmış olduğu “Koku” albümünün ardından sessizliğe çekilen Beyza Durmaz, “Olan Var Olmayan Var” adlı yeni maxi single ile müzik listelerinde yerini aldı. Yorumcu kimliğinin yanı sıra söz ve beste yapan Durmaz, Mustafa Ceceli’nin seslendirdiği ‘Hüsran’ parçasının da sahibi... Ajda Pekkan’a bir bestesini vermek isteyen genç yetenek, AKŞAM Life’a hikâyesini anlattı.

- ‘Olan Var Olmayan Var’ şarkınızla 70 milyondan fazla izlendiniz. Şarkı sizin hayatınızda neleri değiştirdi?

Yaptığınız bir şarkının geniş kitleler tarafından sevilmesi çok güzel bir duygu. Gerek sosyal medya üzerinden gerek yüz yüze olarak geniş kitlelerle buluşmamı sağladı. Yıllardır müziğin içindeyim ve hep 7’den 70’e dillere düşecek bir şarkım olmasını isterdim. Sonunda bu hayalim gerçekleşti. 
- Türk Pop Müziği’nde kariyer yapmak sizce zor mu? Siz en çok hangi konuda zorlandınız?
İyi şarkı, iyi sound, iyi yorum ve istikrar pop müziğinde başarının anahtarıdır. Vazgeçmeden yola devam edip yılmamak lazım. Artık sosyal medya sayesinde dinleyiciyle direkt temas kurabiliyorsunuz. Eskiden şarkılarınızı ulaştırmak için birilerine ihtiyaç duyarken simdi kendi kitlenizi oluşturabiliyorsunuz. Bu çok güzel bir şey aynı zamanda rekabeti ve sürekli daha iyi işler yapmayı gerektiriyor. Sektörün zor yanı ise çoğu zaman avamlıkların ve etik olmayan hareketlerin değer görmesi. Normal yasamda iki çift laf edemeyeceğiniz kişilerin iki tane seviyesiz cümleyle manşetlerden inmemesi. Düzgün ve etik kurallar çerçevesinde yaşayan, insanları kandırmayan kişilerin de medyatik değil denilip bir kenara itilmesi.

ŞARKI YARIŞMASINA KATILIRDIM

- Eğer ki müzik hayatına yeni katılan bir isim olsaydınız şarkı yarışmalarına katılır mıydınız? 

Katılırdım, sesimi duyurmak için iyi bir araç. Ama yarışmadan sonra birileri bana bir şey yapsın diye beklemezdim. Yine kendim yapabildiğim kadar hazırlar diğerlerine az bir iş bırakırdım. 
-  Şarkılarınızı çoğu zaman kendiniz besteliyorsunuz. Hatta Mustafa Ceceli’nin ‘Hüsran’ şarkısı sizin… Başka isimlerde şarkınız var mı? 
Şu an birçok isme şarkı yapmak için çalışıyorum. Fakat gerek söz, gerek müzik açısından çok farklı ve güzel olmalı diye düşünüyorum. Tam içime sinene kadar çalışmaya devam edeceğim. Ajda Pekkan’a güzel bir şarkı yapmak beni mutlu ederdi.
- En büyük pişmanlığınız nedir? 
Bazen ağzımdan hızlı çıkan bir söz, kırdığım bir kalp ve kaybettiğim değerli bir insan olduğunda ‘ben ne yaptım’ derim ve hemen gider vaziyeti toparlarım Pişmanlık konusunda ise hayatta pişman olduğum pek bir şey yok. Şu an bunu yaşıyorsam böylesi benim için hayırlısıymış diye düşünürüm. Dönüp de hiçbir şey için ah vah demem.

YENİLER ÇOK ŞANSLI

-  Sektördeki müzikal kalite sizce ne düzeyde? 
Bence son yıllarda oluşan kısırlık yavaş yavaş düzelmeye başladı. Uzun bir süre aynı kişilerden çıkma birbirine benzer şarkılar dinlerken son zamanlarda yeni isimlerin yeni besteci ve söz yazarlarının aranjörlerin işlerini duymaya başladık.
-  Son yıllarda çıkan yeni isimlerden arkadaş olduğunuz var mı? 
Aynur Aydın ve Tuğba Yurt sevdiğim arkadaşlarım. İkisi de çok çalışkan disiplinli ve iyi bir şeyler yapmak için büyük emek sarf eden zeki kızlar güzel ve kaliteli işler yapıyorlar.