Ajandada bu hafta

Dünyanın en büyük turnuvası

5. Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası, dünyanın en ünlü tavla oyuncularını Kuzey Kıbrıs’ta bir araya getirdi. Kuzey Kıbrıs’ın dünya çapında bilinirliği için son derece önemli olan şampiyona, Dünya Tavla Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirildi. Merit Park Hotel Yöneticisi Gürdal Büyükgüngör, “Dünyanın en iyi oyuncularını bir kez daha adamıza getirmeyi başardık, gururluyuz” dedi. Toplam 350 bin euro ödülün dağıtıldığı turnuvada Danimarkalı Lars Trabolt’u yenen ABD’li Carter Mattig şampiyon olarak 68 bin euronun sahibi oldu. İkinci olan Trabolt ise 34 bin euroluk ödül kazandı.

Sonbahar şıklığı 

Desa son yılların yükselen trendi trençkotlara kendi yorumunu katarak çift taraflı modelleriyle farklı kombin seçenekleri sunuyor. Desa trençkotlar, iç ve dışta farklı desen ve renk seçenekleriyle baş döndürürken, süetin yumuşacık dokusu ve deri yüzeyiyle moda tutkunlarının sonbahar şıklığını garantiliyor. 

Saçlarıyla Avrupa’da 

Fahriye Evcen’in, L’Oréal Paris Elseve Arginine Direnç X3 için kamera karşısına geçtiği reklam filmi, Doğu Avrupa ülkelerinde de yayınlanmaya başladı. Arginine Direnç X3’ün saçları dökülmelere karşı içten dışa güçlendirmesini vurgularken kadınların da gerçek güçlerinin içten geldiğini keşfetmelerini sağlayan reklam filmi büyük beğeni topladı.

Kırk Evin Delisi raflarda 

Oyuncu Başak Daşman, çıkardığı ilk öykü kitabı ‘Kırk Evin Delisi’ ile raflardaki yerini aldı. İthaki Yayınlarından çıkan kitapta gündelik hayatın yaralayıcı tarafları, teselli aranan hadiselerle yan yana getiriliyor. Kitapta olaylar ve kişiler, okuyucuyu tasvirlerle yormadan gerçekçi bir tavırla anlatılıyor. 

Yeni sezonda ekose rüzgarı esecek

Lee’nin yeni sezon koleksiyonunda birbirinden farklı renk alternatifleriyle yerini alan ekose gömlekler, modayı yakından takip eden kadınların gözdesi olacak. Bol kesim oduncu gömlekler ofis şıklığınıza renk katarken, hafta sonu stilinizin en keyifli parçası olmaya aday. 

Kusursuz görünüm 

Erkek modasının önde markalarından Tudors, sonbahar- kış koleksiyonuyla fark yaratıyor. Soğuk kış günlerinde şıklığı tamamlayan koleksiyonuyla Tudors erkeklere kusursuz bir görünüm vaat ediyor. 

Müzik dünyasında ‘Açsana Kapıyı’ 

Kalust Şalcıoğlu, müzik dünyasına “Açsana Kapıyı” single’ı ile giriş yaptı. Şarkının sözü, müziği ve aranjesi Okay Barış’a ait. Klip çekimlerinin tamamlandığını, klibin müzik kanallarında yayınlandığını açıklayan Kalust Şalcıoğlu, “Açsana Kapıyı” ile güzel bir iş çıkardıklarını söyledi. Kalust Şalcıoğlu, İngiltere’de ve Türkiye’de tiyatro oyunculuğu, Türkiye’de ise yazarlık ve sunuculuk yapmakta.

Cep telefonuyla klip çekti 

Şarkıcı Bulut Duman, yeni single çalışması ‘Tey Tey’i müzikseverlerle buluşturdu. Genç yetenek söz ve müziği kendisine ait olan şarkıya cep telefonuyla 4 ayrı ülkede klip çekti. Çekimler Amsterdam, Hamburg, Barselona ve İstanbul’da gerçekleştirildi.