Adada eğlence

İletişim: barko61@gmail.com baris.kocaoglu@aksam.com.tr

Eşsiz manzarası, kaliteli atmosferi ve tertemiz deniziyle Elio Sedef, İstanbul’un en yakın kaçış noktası olarak misafirlerini ağırlıyor. Marmara Denizi’nin en gözdesi Sedef Adası’nda hizmet veren Elio Sedef, pırıl pırıl denizi, tertemiz havası, yeşillikler içinde yer alan locaları, dört ayrı mutfaktan sunduğu özel lezzetleri ve DJ performanslarının yanı sıra her cuma sahne alan Zeynep Doruk’un büyüleyen sesiyle misafirlerine eksiksiz bir hizmet sunuyor. Restoran mönüsü, İtalyan ağırlıklı olup Akdeniz mutfağının tüm lezzetlerini bir arada sunuyor. 

Bodrum’a yeni lezzet

Muhteşem Kale manzarasıyla Bodrum’un en güzel panoramik görüntüsüne sahip Fiume Bodrum Restaurant, yöresel ve dünya mutfağından özel lezzetlere kapılarını misafirlerine açtı. Halikarnas Balıkçısı’nın  “Sanma ki sen geldiğin gibi gideceksin, senden öncekiler de böyleydiler. Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler...”  sözlerinin hayat bulduğu Fiume Bodrum, birbirinden özel ve lezzetli yemekleri, eşsiz sunumları, şık ambiyansıyla misafirlerine unutulmayacak anlar yaşatıyor. 

Boğaz’da ocakbaşı 

Four Seasons Hotel Bosphorus yazlık restoranı Ocakbaşı ile geleneksel ocakbaşı kültürünü Boğaz’ın benzersiz atmosferinde misafirleriyle buluşturuyor. Mekânda sunulan abaganuş, ezme salata, babaganuş, bostana, köpoğlu, zeytin piyazı, arpacık soğan sote ve toros gibi özel mezeler, akşama bir başlangıç yapıyor. Ocakbaşı’nın olmazsa olmaz tatları arasında yer alan Adana, Urfa, patlıcan kebabı, Ali Nazik, terbiyeli kuzu şiş, söğürtmeli kebabın yanı sıra kuzu kaburga, ciğer kebap, dana şaşlık gibi lezzetler de damaklarda şölen yaşatıyor. 

Doğadan masaya 

The Ritz-Carlton İstanbul’un restoranı Atelier Real Food, ‘doğadan masaya’ anlayışını benimseyen ürünlerin taze, günlük ve doğal olmasına dikkat ediyor. Konya’dan özel olarak getirilen Sile taşı üzerinde servis edilen el yapımı ekmekler ve yanında restorana özel olarak Çanakkale Geyikli’de üretilen organik zeytinyağı ve %100 doğal maldon tuzu sofrada göze çarpan ilk detay oluyor. Domatesler otelin kendi sebze bahçesinde üretiliyor ve yerel tedarikçilerle çalışarak taze ve günlük ürünler satın alınıp, mutfakta daima mevsim seçeneklerini kullanılmaya özen gösteriliyor.