80 şarkıdan bir albüm çıkardık! 

Arabeskin güçlü ismi Özgür Alter, yeni albümü Efkâr’ı anlattı: Albüm için onlarca şarkıyı eledik, mayasında ciddi bir emek ve özen var.

Kendine has üslubu ve tarzıyla müzik dünyasında beğeni toplayan genç sanatçı Özgür Alter, kimseyi kendine rakip olarak görmediğini “Biz dövüşçü değiliz, ses sanatçısıyız. İşim müzik yapmak. Başka bir derdim yok” sözleriyle dile getirdi.  

Bize biraz “Efkâr” adlı albümünüzden bahseder misiniz?

‘Efkâr’ adlı albümüm, Avrupa Müzik’ten çıktı. Yedi şarkıdan oluşan çalışmada beş eserin sözü ve müziği bana ait. Çıkış şarkımız, ‘Dönmüyor Geri’ye oldu. İstediğimiz gibi bir iş çıktı. 18 saat sürdü çekimler ama değdi, şarkının duygusunu yansıtan bir klip oldu. Albümde, Caner Tepecik, Samim Sakaryalı, Necip Gülsün ve Göksel Kamçı gibi kıymetli müzik adamlarıyla çalıştık. Albüme güzel tepkiler geliyor.

ALBÜM YAPMAK SORUN DEĞİL

Sıradaki klip çalışmanız hangi şarkıya olacak?

Sözü, müziği bana ait olan ‘Keşke’ şarkısına ve ardından Ferdi Tayfur’un şarkısı ‘Bana da Söyleye’ye klip çekeceğiz.

Albüm için neden 2 yıl ara verdiniz?  

İyi şarkılar bulmam ve beni yansıtan bir albüm olması için bu süreç gerekliydi. Albüm şarkılarını seçerken zorlandım. Çünkü sözü, müziği bana ait, yaklaşık 80 şarkımın içinden seçtim parçaları… Albüm yapmak sorun değil, sevdirmek sorun. Şükürler olsun ki sevdirdik.

DİZİ TEKLİFi VAR!

Yeni çıkan albümleri takip edebiliyor musunuz? Beğendiniz isimler var mı?

Tabii ki takip ediyorum. Beğendiğim isimler var ama isim vermeyi doğru bulmuyorum.

Besteci kimliğinizle de ön plandasınız? Diziler eşarkı yapmayı düşünüyor musunuz? 

Dizilerden şarkılarıma teklifler geliyor. Nasipse yakın zamanda duyarsınız.

Vanlı olduğunuzu biliyoruz. Peki, neden bir Karadeniz türküsü yazdınız?

Karadenizli çok arkadaşım var. Kültürlerini ve samimiyetlerini çok seviyorum. 2018 Fahri Trabzonlu ödülünü, bu sene bana layık gördüler. Şarkıları etkilenmeden yazamazsınız. Ülkemin her bölgesine bir şarkı yazdım. Her albüme bir tane ekliyorum.

Ailemle yaşıyorum  

Özel hayatımda her şey yolunda… Ailemle yaşıyorum. İyi bir sporcuyum, balık tutmayı, bilardo oynamayı ve yakın dostlarımla zaman geçirmeyi seviyorum.

Lakabım DEDE!  

Lakabınızın dede olduğunu duyduk. Neden  size Dede diyorlar?

Dede lakabı sağ olsun müzisyen ve solist dostlarımın bana taktığı bir lakap. Usta okuyan soliste ve usta müzisyenlere, bizim piyasada “Dede” derler. Bana da bu şekilde hitap edilmesinden kesinlikle rahatsızlık duymuyorum. Desinler seviyorum çünkü onları.

GÜÇLÜ BiR SESiM VAR

Pop şarkılarla aranız nasıl?

Ben sadece arabesk okumuyorum. Türk müziklerinin hepsini seviyor ve okuyorum. Müzik açısından ülkemiz çok zengin. Her yöresinin, ayrı bir lezzeti ayrı bir tavrı var. Bunlardan faydalandıkça iyi bir yorumcu olunur.

Piyasada kendinize rakip olarak gördüğünüz kimler var?

Güçlü sesim var ve iyi bir yorumcuyum. Güçlü bir orkestramız, farklı bir repertuarımız var. Kimseyi rakip görmüyorum. Biz dövüşçü değiliz, ses sanatçısıyız, duygu insanıyız. İşim müzik yapmak. Başka bir derdim yok. 

Arabesk en iyi döneminde

Arabesk müzik şu anda en iyi dönemini yaşıyor. Büyük gecelerde, sosyete düğünlerinde, bayi toplantılarında her yerde arabesk sanatçılar çıkıyor. Popçular bile artık arabesk şarkılar söylemeye başladı. Türk toplumunun ruhunda arabesk var. İyi bir arabesk yorumcusu olmak için türküleri ve sanat müziğini bilmek lazım. Arabesk, Türk müziği tarzlarının harmanlanmış halidir.