5 milyon dolarlık mirasta kız kardeşler karşı karşıya! Miras kavgası bitmiyor

Babalık davasıyla Erol Büyükburç'un kızı olduğunu ispatlayan Esra Şimşek, mirastan pay almak için kız kardeşi Evren Büyükburç'a dava açtı.

NESLİHAN KESKİN

Yedi yıl önce hayatını kaybeden Erol Büyükburç'un yaklaşık 5 milyon dolarlık mirası iki kız kardeş Esra Şimşek ve Evren Büyükburç'u karşı karşıya getirdi. Büyükburç'un tüm mirasını kızı Evren Büyükburç'a bırakmasının ardından babalık davasıyla sanatçının kızı olduğunu ispatlayan Esra Şimşek, ikinci kez dava açtı.

Mirastan pay almak isteyen Şimşek'in dilekçesinde "Büyükburç'un vefatının ardından alınan veraset ilamında bankadaki hesabındaki parası kızları Evren, Jeyan ve Özlem Derya Büyükburç arasında paylaşılmıştır. Ancak o dönemde babalık davası sonuçlanmadığı için, müvekkilim hakkı olan para miktarını alamamıştır'' denildi.

Evren Büyükburç ise açılan davanın mesnetsiz ve hukuka aykırı olduğunu belirterek reddini istedi. Babasının bankadaki paralarının akıbetiyle ilgili bir bilgisinin olmadığını avukatı Işıl Bağatur aracılılığıyla belirten Evren Büyükburç, "Babamla ortak banka hesaplarımız bulunmamaktadır. Babam o tarihte Ute Eser'le evliydi. Eser de o dönem babamla görüşmeme izin vermemişti. Bu nedenle banka hesaplarıyla ilgili bilgim yok" dedi.