2018’de yapılması gerekenler kılavuzu

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

Şimdi efendim yeni bir sene denilince yeni işler, yeni güçler, yeni aşklar, yeni dostluklar, yeni kararlar, yeni başlangıçlar yani kısacası yeni umutlar aklına geliyor insanın. Her sene başında da birçoğumuz isteyip bugüne kadar istikrarı yakalayamadığı birçok konuda yeni sayfa açmaya niyet ederiz. Kimimiz diyete girer, kimimiz spora başlar, kimimiz ilişkilerini gözden geçirir. Ben de yeni senenizin geçtiğimiz senelerden farklı ve sizi daha tatmin edecek yeniliklerle dolması için bir kılavuz çıkardım.

1- Keşfet: Klişe bir laftır; ‘Yeni senede mutlaka yeni bir yerler gör.’ Gelin bu sene bu lafı klişelikten çıkarıp gerçeğe dönüştürelim. Yeni ülkeler keşfetmek tabii ki hepimizin arzusu fakat imkanı olmayanlar için Türkiye içinde en az iki yeni şehir görüp gezelim. Örneğin Kapadokya’daki peri bacalarını bugüne kadar görmediyseniz ilk rotanız orası olsun. Kayak kaymıyor olsanız bile ülkemizin birbirinden keyifli kayak merkezlerinden birine gidin ve dağ havasında sıcak sahlepin tadını çıkarın. Karadeniz’i hâlâ görmediyseniz alın size muhakkak keşfedilmesi gereken bir başka cennet. Hele bi de yazın giderseniz Rize çaylarında arkadaşlarınızla rafting yaparak yeni seneye unutulmaz dakikalar kazıyabilirsiniz.

2- Modaya bir adım: Moda manyağı olup çıkmış bir insan grubu var farkındasınızdır. Belki saçma buluyorsunuz, belki ‘herkesin giydiğini ben giymem’ diyorsunuz ya da ‘Bu moda diye buna para mı vereceğim’ diye aklınızdan geçiriyorsunuz. 2018’de sev ya da sevme şu çok moda parçalardan birini al ve kullan. Moda insanları birleştirici bir etkiye sahiptir. Birbirine yakın tarzda insanlar daha çabuk kaynaşır ve sosyalleşir. Kendine en yakın moda parçayı alıp kullandığında senle aynı zevke sahip insanları kendine çektiğini fark edeceksin.

3-1 merhaba 1 elveda: Yeni bir senenin başlangıcı insana yenilenmek adına enerji verir. Bu senenin hedefi arkadaş meclisine en az 1 yeni isim eklemek olsun. Yeni bir arkadaş edin! Çocukluğundan bu yaşına kadar hikâyeleriyle onu tanı ve kendi hikayelerini onunla paylaş. Hali hazırda dostların zaten her şeyini biliyor olacaktır ve anlatacağın eski hikâyeleri yeni bir arkadaşın dinlediği şevk ve heyecanla dinlemeyecektir. Yeni bir arkadaşa hem beyinde hem gönülde yer açmak lazım. Tabii bunu da insan detoksuyla başarabilirsiniz. Yeni senede sizi bilinçli veya bilinçsiz üzen, kıran ya da demotive eden bir kişiyi sonsuza uğurlamanın tam vakti.

4-Sevimli dostlarımızı unutma: 2018’de ilk yapacağın işlerden biri bir barınak gezmek olsun. “Bu sene eve yeni bir evcil hayvan alacağım” düşüncesinden çık ve binlercesine yardım eli uzat. Marketlerde çok ucuza mamalar var. Al bütçen yettiğince ve sana en yakın hayvan barınağının yolunu tut. İddia ediyorum: sizin getirdiğiniz mamaları yiyen o hayvanların mutluluğunu görmek ve hissetmek öyle büyük bir tatmin ki o hazzı yaşadığınızda bana teşekkür edersiniz.

5-Dergi karıştır: İlgi alanınızla alakalı bir dergiye abone olun. Bu moda, spor, yemek, araba, karikatür olabilir. Satın almayı unutuyoruz ya da ne de olsa telefonlarımızda her şey var diyerek ihmal ediyoruz ama gerçek bir derginin sayfalarını karıştırmanın insanda terapi yapma özelliği var. Abone olduğunuz dergi elinize geçtikçe illa bir göz atacaksınız ve aklınızı karıştıran başka telefon bildirimleri olmadan ilgili olduğunuz konuyla alakalı yeni şeyler öğreneceksiniz.