2017’nin galipleri belli oldu

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

2018’e sayılı günler kaldı yani 2017’ye dönüp bir tur atmanın tam zamanı. Astrologlar başta olmak üzere 2017 için genel yargı pek parlak bir sene olmadığı yönündeydi. Ülkeler arası gerginliklerin yaşandığı, terörün baş gösterdiği, magazin gündemimizde ise birçok boşanma haberinin yanı sıra başta Vatan Şaşmaz’ın beklenmedik ölümü olmak üzere Harun Kolçak, İbrahim Erkal, Halit Akçatepe gibi sevilen ünlülerimizin vefat haberleri 2017’nin üzücü anıları olarak kaldı.

Tabii ki hep kötü şeylerde olmadı geçirdiğimiz 1 sene içerisinde... Interpress Medya Takip Ajansı dijital medyada en çok konuşulan ve etkileşim yaratan kişi ve olayları açıkladı. Gelin ilk olarak sosyal medyanın geveze kuşu Twitter’da en çok ne ve kimi konuşmuşuz bakalım.

1- BEŞİKTAŞ: Bir Galatasaraylı olmama rağmen Beşiktaşlıların bu siyah beyaz aşkını gönülden takdir ediyorum. Twitter’da en çok konuşulan ve hashtag alan isim Beşiktaş oldu. 

Demek ki taraftar hem iyi gününde hem kötü gününde sosyal medya üzerinden takımlarının yanında oldu ve listenin zirvesine takımlarını taşıdılar. Konu açılmışken yine Twitter üzerinden futbol camiasında en yüksek etkileşim sağlayan hesap ‘Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi hesabı olmuş.

2- JUSTIN BIEBER VE ELÇİN SANGU: 2017’de Türkiye’deki Twitter kullanıcıları en çok ünlü şarkıcı Justin Bieber hakkında tweet atmış. 

Sağ olsun Justin’in arapsaçı aşk hayatı, eli dursa kolu durmaz sosyal hayatı kendisini epeyce gündemde tutmuş belli ki. Türk ünlülerden ise Twitter’ı en çok meşgul eden isim sevilen oyuncu Elçin Sangu olmuş. Güzel ve başarılı bir kız birde Barış Arduç gibi yakışıklı bir partnerinin olduğu projelerle ekran önündeyken konuşulması çok doğal. Bu arada bu sıralamada da Elçin Sangu’dan hemen sonra Barış Arduç geliyor. Sosyal medya kullanıcıları bu ikiliyi çok sevmiş belli.

3-DEPREMLER VE ELON MUSK: Maalesef sallantısı bol bir seneydi 2017. Özellikle yazın Bodrum ve civarları çok sayıda depreme şahit oldu. Biliyorsunuz bir deprem olduğu zaman rasathanelerden önce Twitter’da bilgiler açıklanıyor. 

Deprem sarsıntısı daha bitmeden Twitter’ı açıp ‘deprem!’ yazıyoruz. Twitter’ın en konuşulanları arasında depremlerin başı çekmesi beni hiç şaşırtmadı. Depremlerden sonra hakkında en çok tweet attığımız kişi ülkemizi ziyaret eden ve Anıtkabir’i ziyaretiyle günlerce gündem olan ünlü mucit ve iş adamı Elon Musk oldu. Türkiye ziyareti esnasında Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü alıntılayarak yaptığı sosyal medya paylaşımı öyle büyük bir etkileşim yarattı ki birçok kişi bu mevzu üzerine tweetler attı.

2017 Türkiye’ye genel bir bakış atacak olursak;

- En çok izlenen TV programı: Müge Anlı İle Tatlı Sert

- En çok izlenen yarışma programı: O Ses Türkiye

- En çok kullanılan sosyal medya ağı: Facebook

- En çok Google dünyada aranan kelime: Irma Kasırgası

- En çok Google Türkiye’de aranan kelime: Milli Piyango 2017

- En çok Google Türkiye’de aranan isimler: Vatan Şaşmaz, Filiz Aker, Metin Hara, Tarkan, Aleyna Tilki, Murat Başoğlu, İbrahim Erkal

- En çok Google dünyada aranan Türk: Nusret

- En çok magazinde konuşulan isimler: Cem Yılmaz, Demet Akalın, Murat Boz, İrem Derici, İbrahim Tatlıses, Aleyna Tilki, Engin Altan Düzyatan, Hülya Avşar, Yıldız Tilbe, Hadise