Zürafa Sokak kültür vadisi oluyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ünlü Zürafa Sokağı'nın dönüşüme alınacağını, kültür ve sanat merkezi haline getirileceğini açıkladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki Zürafa Sokağı'nın dönüşümüne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarının, eski fonksiyonlarından bambaşka bir fonksiyonla kültür sanat merkezi noktası olarak hizmet edeceğini açıkladı. Bu sokaklardaki mülkiyet durumuyla ya da hak sahipliğiyle ilgili bir çalışma yapmadıklarını aktaran Yıldız, çalışmalarının sadece bu sokakların fonksiyonlarının değiştirilerek, kültür sanat merkezi haline getirilmesiyle ilgili olduğunu kaydetti.

KURUL OLUŞTURULACAK

Dünyadaki örneklerinin araştırılacağını ve bunun üzerine bir kurul oluşturulacağını söyleyen Yıldız, şöyle devam etti: "Üniversiteler, STK'lar, hak sahipleri, varisler, fikir insanları, yazarlar, iş insanları ile dönüşümün en geniş manada müzakere edileceği bir kurul oluşturulacak. Burası artık kültür ve sanatın adresi olacak. Buradaki yaklaşık 42 evin 37'sinin Manukyan ailesine, 5 evin de bir başka aileye ait olduğunu ifade etmek isterim."