Yıldız Sarayı'na ziyaretçi akını

Restorasyonu tamamlanarak 102 yıl sonra bu kez müze olarak kapılarını açan Yıldız Sarayı ilk gün ziyaretçi akınına uğradı. Sarayı gezenler hayran kaldıklarını söyledi.

AA

Restorasyonu 6 yılda tamamlanan ve Başkan Erdoğan tarafından önceki gün açılan Yıldız Sarayı, 100 yıl aradan sonra kapılarını müze olarak dün ilk ziyaretçilerine açtı. Sabahın erken saatlerinde sarayı gezmek için gelen vatandaşlar izdiham oluşturdu. İlk defa ziyarete açılan bölümler arasında olan 'Büyük Mabeyn Köşkü'nü görme fırsatı bulan vatandaşlar, 'Hamid Bahçesi'ni de gezerek doğal nehir görünümündeki su yolu etrafında yürüyüş yapma fırsatı buldu. Sarayda 'Limonluk', 'Hamam', '3. Selim Çeşmesi', 'Ada Köşkü', ve 'Cihannüma Köşkü' de ziyaretçilerin ilgisini çeken bölümler arasında yer aldı.

BÜYÜLEYİCİ ATMOSFER

Saraydan çok etkilendiğini söyleyen Nurgül Yılmaz, "Böyle güzel restore ettikleri için devlet büyüklerimize teşekkür ederiz. Abdülhamid Han'ın yaptığı eserleri görmeyi çok istiyorduk" dedi. Celalettin Mutlu da ortamdan etkilendiğini belirterek, "Hem çevresi hem de işçiliği inanılmaz güzel. Herkes gelip sarayı görsün" diye konuştu.

Saray, ziyaretçilerine ağustos sonuna kadar ücretsiz olacak.