Yerel ürünler tanıtılacak! Gastronominin kalbi Rize'de atacak

Doğası, tarihi kaleleri, evleri, şelaleleri ve yemeklerinin yanı sıra geniş kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla Rize'de 1-3 Temmuz arasında GastroRize Festivali gerçekleştirilecek.

YELİZ COŞKUN

Gastronomi dünyasının önemli isimlerini buluşturacak festivale Türkiye'nin en iyi şeflerinin görkemli gastro-şovları renk katacak ve Türkiye'nin balıkçılık guruları ziyaretçilere eşsiz bilgiler sunacak. Ayrıca Rize'nin biyo-çeşitliliği, çayı ve tarımı, yerel pazarları, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı faaliyetleri de festivalde yer bulacak. Festivalin tanıtımını İstanbul'da yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentin gastronomi alanındaki zenginliklerini tanıtmayı amaçlandığını belirterek şunları söyledi:

Karadeniz ülkelerinin de katılımıyla gerçekleşecek festivalin tanıtımına katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, mıhlama yaptı.

DÜNYAYA KAPI ARALAYACAĞIZ

"Festivalimize Türkiye'den ve dünyadan katılım sağlayacak önemli şefler, yatırımcılar ve işletmecilerle beraber; Rize'nin saklı kalmış lezzetleri ve doğal güzelliklerini, tarihiyle gözler önüne sereceğiz. Festivalde gerçekleştireceğimiz konferanslarla da Rize'nin hem Türkiye'de hem de dünyada gastronomi ve turizm alanındaki bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmayı amaçlamaktayız."