X-Men: Kıyamet

Vizyonda bu hafta...

Aksiyon ve bilim kurgunun bir arada yansıtıldığı yapım, ileri teknolojinin olanaklarını kullanarak görsel bir şölen sunuyor. 

Yön: Bryan Singer 

Oyn: James McAvoy, Jennifer Lawrence 
Tür: Aksiyon

X-Men evreninin en güçlü mutantı olan En Sabah Nur, yani Apocalypse (Oscar Isaac), binlerce yıllık uykusundan uyandığında dünyayı tanınmaz bir halde bulur. Gördükleri karşısında çok sinirlenen Apocalypse, dünyayı tamamen yerle bir edip baştan kurmaya karar verir, bunun için kendine 4 yardımcı bulur: Storm, Archangel, Psylocke ve Magneto. Dünyanın yok olma tehlikesini karşı Mystique, Profesör X ve diğer mutantlar güçlerini birleştirip dünyayı kurtarmak zorundadır. 

Hitchcock/Truffaut

Yön: Kent Jones 

Oyn: Martin Scorsese, David Fincher 
Tür: Belgesel

Alfred Hitchcock ve Francois Truffaut'nun buluşmasını konu edinen belgeselde yönetmenlerin ortak özelliklerini yansıtan filmlerinden özel seçilmiş sahneler yer alıyor. Merak uyandıran belgesel, Truffaut'nun Hitchcock'la 3 gün boyunca yaptığı söyleşiden derleyerek 1966 yılında yayımladığı kitabı "Hitchcock´a Göre Sinema" kitabından hazırlandı. 

Kötü Komşular 2

Yön: Nicholas Stoller 
Oyn: Seth Rogen, Rose Byrne  
Tür: Komedi

Mac ve Kelly Radner ikinci bebeklerini beklemektedir ve taşınmaya karar verirler. Yola getirdikleri mahalleden emin olan ve evi satmanın güvenli olduğuna karar veren çift yeni komşularının, Teddy ve kardeşlerinden daha beter bir kız kardeş grubu olduğunu anlar. 

Angry Birds, Oyun Bitti

Yön: Clay Kaytis, Fergal Reilly 
Oyn: Jason Sudeikis, Maya Rudolph 
Tür: Animasyon

Film, mutlu ve uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya götürüyor. Bu cennet köşede, öfke sorunu olan Red, hızlı Chuck ve gelgitleri olan Bomba hep dışarıda kalmıştır. Fakat ada yeşil domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, domuzların neyin peşinde olduğunu çözmek dışlanmış kuşlara kalır. 

Dehşet Treni

Yön: Paul Hyett 
Oyn: Ed Speleers, Holly Weston 
Tür: Korku

Trende görevli olarak çalışan Joe 20'li yaşlarında genç bir adamdır. Uzun süren bir iş gününün ardından eve gitmeye hazırlanan Joe, müdüründen gecenin son tren seferinde çalışması gerektiğini öğrenir. Geceyi katlanılabilir kılan tek şey güzel hostes Ellen'in de Joe ile birlikte çalışacak .olmasıdır. 

Oflu Hoca’nın Şifresi 2

Yön: Adem Kılıç 
Oyn: Çetin Altay, Ahmet Varlı 
Tür: Komedi

Ahmet, başkanlığı kaptırdığı için Oflu'ya kızgındır. Bu yüzden hem itibarını hem parasını kaybetmiştir. Tekrar başkan olmanın yollarını ararken zengin müteahhit İdris, oğlu Şaban'a Nur'u ister. Ahmet kendini kurtarmak için hemen kabul eder. Durumu öğrenen Kadir ve Oflu Nur'u kaçırır. 

Ana Yurdu 

Yön: Senem Tüzen 
Oyn: Esra Bezen Bilgin, Nihal Koldaş 
Tür: Dram 

Sancılı bir boşanma sürecinin ardından Nesrin ofisteki işinden ayrılır ve İstanbul'daki evini terk eder. Nesrin artık hayatta olmayan babaannesinden kalan Anadolu'daki boş köy evinin yolunu tutar. Çocukluğundan beri yazar olmanın hayallerini kurmuştur ve bu evde ilk romanını tamamlar. 

Dadaş

Yön: Selim Kemal Dağlı 
Oyn: Tuğrul Dilhan Arslan, Ümit Acar 
Tür: Aksiyon 

Dadaş, devlet teşkilatında önemli konumda bir memurdur. Mafyaya savaş açan devlete misilleme olarak Dadaş ve ailesi hedef alınır. Ailesini bir saldırıda kaybeder. O saldırıda mucize eseri kurtulur. Yaralandığı için malulen emekliliğe sevk edilir. Dadaş bu olaylardan dolayı hırslanır.