Vizyonda bu hafta

İşte bu hafta vizyona giren filmler (30 Ekim 2015)

Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazanan ve 88. Akademi Ödülleri'nde Hırvatistan'ın "Yabancı Dilde En İyi Film" adayı olan film, sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. 

Güneş Tepedeyken

Yön: Dalibor Matanic 

Oyn: Tihana Lazovic, Goran Markovic 
Tür: Dram

Üç farklı aşk öyküsü ve üç farklı zaman dilimi... Peki aşk, gerçekten de etnik nefretin önüne geçebilir mi?  Filmin ilk hikayesi 1991 yılında geçiyor ve birbirlerine düşman, komşu köylerde yaşayan iki gencin imkansız aşkına odaklanıyor. 2001'de geçen ikinci seride savaşın yıkıntıları arasında anılarla yüzleşmeye çalışan iki gencin öyküsü anlatılırken 2011 tarihli son hikaye ise terk ettiği kadını ve ailesini görmek için geri dönen bir genç adamın yaşadıkları işleniyor.  

Mavi Gece

Yön: Ahmet Hoşsöyler 

Oyn: Fırat Tanış, Ayça Varlıer 
Tür: Komedi

Doktor Emel, eşi Murat ile birlikte sıradan bir hayat sürmektedir. Çiftin yaşadığı en büyük problem ise istemelerine rağmen çocuklarının olmamasıdır. Zeki ise çıkardığı sorunlarla hem karısını hem de çevresindekileri bezdiren bir taksi şoförüdür. Zeki ve karısı da tıpkı Emel ile Murat gibi çocuk sahibi olamamaktadır. Zeki bir gece kaza yapar ve Emel'in çalıştığı hastaneye götürülür. Emel'in Zeki'ye elektro şok uyguladığı anda hayatlarında beklenmedik tuhaflıklar meydana gelecektir. 

Afacanlar Takımı

Yön: Ute von Münchow -Pohl, Sandor Jesse 
Oyn: Jan Delay, Ulli Smandek 
Tür: Animasyon

Kış mevsimi yaklaşırken ormandaki tüm hayvanlar bu çetin dönem için hazırlıklarını tamamlamak üzeredir. Orman sakinleri kışın yiyecekleri toplayıp kilere taşırken işten kaytaran tek kişi yaramaz Karga Çorap'tır! Bir gün diğer ormanlardan gelen şampiyon pilotların yer alacağı bir yarışın düzenleneceği haberini alan Çorap, anında yarışa katılmaya karar verir. 

Nefesim Kesilene Kadar

Yön: Emine Emel Balcı  
Oyn: Esme Madra, Rıza Akın, Sema Keçik 
Tür: Dram

Dram türündeki film bir tekstil atölyesinde ortacılık yapan Serap'ın hikayesini ele alıyor. Mecbur kaldığı için ablası ve eniştesinin yanında yaşayan Serap'ın hayattaki tek umudu uzun yol şoförü olan babasıyla birlikte yaşamaktır. Serap bunun için birikim yaparken babasının zannettiği kadar hevesli olmadığını fark eder... 

Frankenstein

Yön: Bernard Rose 
Oyn: Xavier Samuel, Carrie-Anne Moss 
Tür: Korku

21. yüzyılda iki bilim insanı Viktor ve Elizabeth'in yeni bir hedefleri vardır: Bir insan yaratmak! 3 boyutlu yazıcıları kullanarak bir insan yaratarak isminİ Adam koyarlar. Nasıl yaratıldığını bilmeyen Adam'a, hiçbir şey anlatılmaz. Ancak o vakti geldiğinde kendine dair yıkıcı gerçeklerle yüzleşecektir. 

Çok Pişmiş

Yön: John Wells  
Oyn: Bradley Cooper, Sienna Miller  
Tür: Komedi

Paris'te bir restoranda çalışan şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Helene'yi katmak zorundadır.