Ustaların izinde kahve molası

Pera Müzesi, Kahve Molası sergisi kapsamında başlattığı “Ustaların İzinde” temalı rehberli tur serisinin üçüncüsünde sanatseverler, Kütahya'da dönemin seramik sanatına yön veren Artin ve Garabet Minasyan ile David Ohannesyan'ın izini sürecek.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, sanatseverleri Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu'ndan yola çıkarak hazırlanan Kahve Molası sergisini farklı bir pencereden keşfe çağırıyor. "Ustaların İzinde" başlıklı sergi turu serisi üçüncü etkinlikle devam ediyor. 18 Ekim'de düzenlenecek sergi turunda katılımcılar, Kütahya'da dönemin seramik sanatına yön veren ustalardan Artin ve Garabet Minasyan ile David Ohannesyan'ın üretimlerini yakından görme fırsatı yakalayacak.

Kütahyalı seramik ustalarının eserlerine mercek tutan serinin bu ayağında, üç ünlü Kütahyalı Ermeni seramik ustasının, Artin ve Garabet Minasyan Kardeşler ile David Ohannesyan'ın çini ve seramik alanındaki katkıları hem teknik hem de bezeme açısından inceleniyor. Ustaların sergide yer alan eserlerinin koleksiyonda yer alan diğer eserlerle karşılaştırmalı olarak analiz edileceği etkinlikte sanatseverler bu eşsiz üretim süreci hakkında bilgi edinecek.

KÜTAHYA'NIN SERAMİKLERİNE YOLCULUK

Katılımcıların, sergide yer almayan ancak bahsedilen ustaların izlerini taşıyan nadide eserlerle de tanışarak Kütahya seramiklerinin zengin tarihî ve sanatsal değerini daha yakından deneyimleme fırsatı bulduğu "Ustaların İzinde" serisinin gelecek turu geç 19. ve erken 20. yüzyılda Kütahya'da çini ve seramik üretiminin ikinci altın çağına odaklanıyor. Bu dönemin seramik sanatına yön veren dört ustanın incelendiği seride daha önce Hafız Mehmed Emin Efendi ile Minas Avramidis'in üretimleri detaylı bir şekilde ele alınmıştı.

Ücretsiz bir şekilde gerçekleşecek olan tur, Türkçe olarak 30 dakika sürecek. Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.