Usta müzisyen Özdemir Erdoğan: Aleyna Tilki ile sahneye çıkmak Selda Bağcan'a hiç yakışmadı

Sevdim Seni Bir Kere, Bana Ellerini Ver ve İkinci Bahar gibi eserlerin sahibi usta müzisyen Özdemir Erdoğan’ın Aleyna Tilki ile sahneye çıkan Selda Bağcan’ı sert bir dille eleştirmesinin yankıları sürüyor. Konuyla ilgili olarak gunes.com’dan Ezgi Aşık’ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Selda’ya Türkiye’de kültürümüzü değiştirmek için kullanılan bir rol modelle sahneye çıkmak hiç yakışmadı. Bunun için de çok üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

Hafızalardan silinmeyen pek çok eserin sahibi olan usta müzisyen Özdemir Erdoğan’ın, Aleyna Tilki ile sahneye çıkan Selda Bağcan hakkında söylediği “Birkaç tane özgün dediğimiz insan kalmıştı Selda Bağcan gibi, onu da Aleyna Tilki ile konsere çıkardılar. Çıktı ve birçok kişiye ‘Yazıklar olsun’ dedirtti. Yazıklar olsun! Omurgalı bir sosyal demokrat değilmiş demek ki. Bir sanatçıya önce kişilikli bir kimlik lazım.” sözlerinin yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili olarak gunes.com’dan Ezgi Aşık’ın sorularını yanıtlayan usta sanatçı, emperyalizmin Türkiye'nin her yerine bir ahtapot gibi yayılarak bütün kültürü değiştirdiğini ve şimdi de bu modellerle genç kızlarımızı dejenere etmeye çalıştıklarını anlatarak, "Bu ahtapottan kurtulmamız lazım. Bizi yönetmeye kalkan, bizim ta içimize giren, her şeyimize hakim olan bu zihniyetten kurtulmamız lazım." diye konuştu.

“BU MODELLERLE GENÇ KIZLARIMIZI DEJENERE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bütün endişesinin yaşları 12 ilâ 18 arasındaki genç kızların ailelerinin endişelerinden kaynaklandığını anlatan Özdemir Erdoğan, “Çünkü bu yaştaki genç kızlarımız kendilerine rol model olarak sunulan bu şarkıcıların şarkılarını takip ediyorlar, onlar gibi yaşamaya onlar gibi hareket etmeye çalışıyorlar. Ve bunlar bilinçli olarak emperyalizm tarafından Türkiye’de uygulanıyor.” sözlerini kullandı.

Bunun gibi birçok rol model bulunduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün hayatımızı etkileyerek yememizi, içmemizi, hayat tarzımızı değiştirdiler. Bütün kültürümüzü değiştirdiler. Şimdi de bu modellerle genç kızlarımızı dejenere etmeye çalışıyorlar.”


ÖZDEMİR ERDOĞAN KİMDİR? 

Avrupalı genç kızların belirli bir yaşta fiziksel değişime uğradıktan sonra bunu toplum olarak içlerinde hazmedebildiklerini ve çocuklarda bir yıkım yaşanmadığını anlatan usta müzisyen, “Bizim gibi Müslüman kökenli örf ve adet içerisinde olan ülkelerde, genç kızlarımızın bunu sindirmeleri çok zor oluyor. Bu bakımdan çocuklarımızı büyük bir tehlike bekliyor. Bu rol modellerle, toplumumuzun kültürünü, örfünü, adetini değiştirmeye çalışıyorlar. Bunun için de bu tip genç kızları kullanıyorlar. Hadise budur.” diye konuştu.

“SELDA BAĞCAN’A HİÇ YAKIŞMADI”

Türkiye’nin 1950’lerden beri emperyalizmle savaşan Cem Karaca’lar, Bulutsuzluk Özlemi grubu ve Moğollar grubu gibi insanlara sahip olduğunu belirten Özdemir Erdoğan, “Sosyal demokrat olarak bildiğimiz Selda Bağcan da bunlardan biriydi. O güzelim sesiyle bülbül gibi şakıyan, sosyal demokrat olarak tanıdığımız, davasına sahip bir insan olarak tanıyorduk. Selda’ya Türkiye’de kültürümüzü değiştirmek için kullanılan bir rol modelle sahneye çıkmak hiç yakışmadı. Bunun için de çok üzgünüm.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE NE KÜLTÜR, NE ÖRF, NE DE ADET BIRAKTILAR”

Türkiye’nin 1950’den sonra NATO’ya girdiğini ve bu andan itibaren NATO’nun Türkiye’nin her tarafına ahtapot gibi yayıldığını, bu süreçte Türkiye’nin sanayileşme hamlelerinin yarım kalmasının ötesinde ne kültür, ne örf, ne de adet bıraktıklarını söyleyen Özdemir Erdoğan, şöyle konuştu:

“Hiçbir şey bırakmadılar. Şimdi bundan kurtulmak için çabalıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere işte kendimize özel silah fabrikaları için, bağımsızlık için uğraşılıyor. Bunu kültür sanatla da yapıyorlar. Bu mücadelede şahsen kendi üzerime düşeni yaparak bunlarla mücadele ediyorum.”

Bu topraklarda uluslararası değerlerde İsmail Altunsaray gibi bir ozan, bir bağlama virtüözü olduğunu söyleyen Özdemir Erdoğan, “Gönül ister ki kendisini tamamen Batı’ya odaklayan köşe yazarlarımız, güya müzik eleştirmenlerimiz hiç olmazsa kendilerini şu Batı’dan biraz sıyırıp kendi değerlerimize şöyle bir baksınlar. Olağanüstü güzel şarkı söyleyen insanlarımız var.” diye konuştu.

Bu gibi Batı’ya odaklanmış yazarların ve eleştirmenlerin bütün değer yargılarının “Batı bir şey yapsın, biz de onu yapalım” fikri üzerine kurulu olduğunu belirten Özdemir Erdoğan, “Bütün müzik dünyamıza bu taklitçiler hakim şu anda. Medyada onlar yer buluyor ve insanımıza sanatçıymış gibi takdim ediliyor.” dedi.

“AHTAPOTTAN KURTULMAMIZ LAZIM”

Türkiye’de daha önce de bazı isimler üzerinden örf, adet ve kültürel ortamın değiştirilerek Batı’ya döndürülmeye çalışıldığını anlatan Özdemir Erdoğan, “Bütün hadise şudur; bu ahtapottan kurtulmamız lazım. Bizi yönetmeye kalkan, bizim ta içimize giren, her şeyimize hakim olan bu zihniyetten kurtulmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“NASIL KULLANILDIKLARININ FARKINDA BİLE DEĞİLLER”

Selda Bağcan’ın Türkiye’nin müzik tarihine çok önemli eserler bırakmış olağanüstü güzel ve kendine has bir tavra sahip olduğunu anlatan Özdemir Erdoğan, “Selda’nın Aleyna Tilki severler tarafından istismar edilmesi beni çok üzdü. Selda Bağcan benim hayatımda şarkıcı ve yorumcu olarak olağanüstü bir yeri olan bir şarkıcıdır.” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu kızlara Allah selamet versin, onlar ne yaptıklarının farkında bile değiller. Nasıl kullanıldıklarının farkında bile değiller. 17, 18 yaşında genç kız şarkı söylüyor, ama bu memleketin kültürüne sorumluluk duyması lazım. Giyim ve kuşamınla, bir model teşkil ederken hiç olmazsa bu memleketin örfüne ve adetine birazcık dikkat etmek ve saygı duymak lazım. Bunu bütün sanatçılarımıza da tavsiye ediyorum.”

(gunes.com.tr)