Usta hattat Hamit Aytaç'a vefa sergisi

Diyarbakır'da hat sanatının unutulmaz ustalarından olan ve 91 yaşında vefat eden hattat Hamit Aytaç'ın talebeleri ile o talebelerden ders alan üç kuşak öğrencilerin hüsn-i hat sanatı yolculuğunu anlatan sergi sanatseverlerle buluştu.

ŞEYHMUS ÇAKAN

Diyarbakır'da hat sanatının unutulmaz ustalarından Hamit Aytaç'ın talebeleri ve o talebelerden ders alan üç kuşak öğrencilerin hüsn-i hat sanatı yolculuğunu anlatan sergi sanatseverlerle buluştu.

'Hattat Hamit Aytaç'ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi'nin açılışını yapan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, üstatla ilgili şöyle konuştu: "Kendisi bu konuya büyük önem vermiş, çalışmış ve özel olarak çok önemli stiller de geliştirmiş, talebeler yetiştirmiş. Kendinden sonra da bu sanatın devam etmesini sağlamış."

1982 yılında 91 yaşında vefat eden hattat Hamit Aytaç'ın bir çok camide yazıları bulunuyor.

21 MART'A KADAR AÇIK

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki sergi, 21 Mart'a kadar açık kalacak. Koleksiyoner, Araştırmacı-Yazar İbrahim Ethem Gören'in ve tezhip sanatçısı Özlem Gören'in aile koleksiyonundan bir seçki özelliğindeki sergide Hattat Hamit Aytaç'ın iki orijinal eseri de yer alıyor.