Ünlü yönetmen Martin Scorsese'den dijital platformlara eleştiri! ''İzleyiciyi sadece müşteri olarak görüyorlar''

Ünlü Amerikalı yönetmen Scorsese, dijital platformları eleştirerek, “İzleyiciyi sadece müşteri olarak görüyorlar.” açıklamasında bulundu.

AKSAM.COM.TR

Heyecanla beklenen yeni film projesi "Killers of the Flower Moon"un hazırlığında olan Oscar ödüllü usta yönetmen Martin Scorsese, geçtiğimiz günlerde Harper's Magazine dergisinin Mart ayı sayısı için İtalyan film yönetmeni Federico Fellini hakkında bir makale yazdı.

Ünlü Amerikalı yönetmen Scorsese, Harper's Magazine dergisinde yazdığı makale'nin yanı sıra, dijital platformlar tarafından çekilen filmler hakkında da konuştu. "İzleyiciyi sadece müşteri olarak görüyorlar." açıklamasını yaptı.

Daha önce ki filmi The Irishman için Netflix ile çalışan Scorsese, şimdilerde hazırlığında olduğu "Killers of the Flower Moon" filmi için Apple ile anlaştı. Bu dijital platformların kariyerine fayda sağladığını açıklayan Martin Scorsese, aynı zamanda içerik fazlalığından dolayı sinemanın değersizleştiğini, izleyicilerin ise müşteri olarak görüldüğünü açıkladı.

Yönetmen Scorsese, "Eğer izlediğiniz şeye dayanan algoritmalarla bir öneri gelirse, bu öneriler sadece söz konusu mesele veya tarza dayanacaktır; öyleyse bu durumun sinema sanatı açısından anlamı ne?" ifadelerini kullandı.