Ünlü yazar Vikas Swarup, Türkiye'ye geliyor

Q and A'nın yazarı ve filmin ortak senaristi Vikas Swarup, Türkiye'ye geliyor. Vikas Swarup, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak 26 Nisan'da Rami Kütüphanesi'ni ziyarete gelecek. Swarup, 26 Nisan'da Rami Kütüphanesi'ni ziyarete gelecek.

7 dalda Oscar kazanan 'Milyoner'in senaryolaştırıldığı 'Q and A'nın yazarı ve filmin ortak senaristi Vikas Swarup, Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; Ünlü Hint yazar ve emekli Hindistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Vikas Swarup, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak 26 Nisan'da Rami Kütüphanesi'ni ziyarete gelecek. Vikas Swarup, Rami Kütüphanesi'nde imza gününe katılıp bir de söyleşi düzenleyecek. Swarup'un Hindistan Dışişleri Bakanlığı'nda müsteşarken ilk görev yeri Türkiye'ydi.

VIKAS SWARUP KİMDİR?

22 Haziran 1961'de Hindistan'ın tarihi şehri Prayagraj'da avukat bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Vikas Swarup, emekli bir Hint diplomat ve yazar. Eğitimini Allahabad Erkek Lisesi ve Koleji'nde tamamladıktan sonra Allahabad Üniversitesi'nde Psikoloji, Tarih ve Felsefe alanlarında yüksek öğrenim gördü.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan 30 Haziran 2021'de emekli olan Swarup, daha önce Kanada'da Hindistan Yüksek Komiseri olarak görev yaptı ve Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sözcüsü oldu. 2009'da 'Akademi Ödülleri', 'Altın Küre Ödülleri' ve 'BAFTA Ödülleri'nde 'En İyi Film' ödülünü kazanan 'Slumdog Millionaire' olarak sinemaya uyarlanan 'Q & A' romanının yazarı olarak tanındı. Vikas Swarup'un diğer romanları 'Six Suspects' ve 'The Accidental Apprentice'dir.

21 Eylül 2010'da Güney Afrika Üniversitesi (UNISA), Pretoria'da düzenlenen mezuniyet töreninde Swarup'a 'Edebiyat ve Felsefe Doktoru' unvanını verdi. 18 Haziran 2020'de Montreal merkezli Concordia Üniversitesi, Swarup'a edebi mükemmeliyet ve diplomasiye adanmışlık nedeniyle 'Fahri Doktora' unvanı verdi. Swarup, 1986'da Hindistan Dışişleri'ne katıldı ve Türkiye, ABD, Etiyopya, Birleşik Krallık, Güney Afrika ve Japonya'da çeşitli Hindistan diplomatik misyonlarında görev yaptı.