Ünlü ozan Aşık Veysel'e büyük onur

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Aşık Veysel'i dünya prömiyeriyle anacak. Erberk Eryılmaz'ın ünlü ozan için bestelediği ‘Bir Büyük Dünya' eseri ilk kez seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Aşık Veysel'in vefatının 50. yıl dönümünü ve UNESCO Aşık Veysel Yılı'nı, ülkemizin ödüllü bestecilerinden Erberk Eryılmaz'a verdiği sipariş üzerine yazılan 'Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel' eseriyle anıyor.

24 Mart'ta CSO Ada Ankara'da gerçekleşecek özel konserde, Şef Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki orkestra, 'Bir Büyük Dünya – Aşık Veysel' eserinin dünya prömiyeriyle dinleyici karşısına çıkacak. Aşık Veysel'in ses dünyasını ve icra geleneğini; zurna, kaval, tütek, saz, üç telli ve divan sazı gibi Türk müziği çalgılarının kullanımıyla orkestraya yaklaştıran eserde, CSO sahnesini; bestecilerin özgür sesleri, müzik tutkuları ve sınırsız estetik anlayışlarını dinleyiciye yansıtmak üzere kurulan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yeni Müzik Topluluğu ile paylaşacak.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Aşık Veysel için Sivas'taki mezarı başında anma programı düzenlendi. Sevenlerinin katıldığı törende Aşık veysel için dua edilerek , mezarına karanfil bırakıldı. Daha sonra sevenleri Aşık Veysel Müzesi'ni gezdi.