Ülker çocukları sinema ile buluşturdu

Ülker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği “Ülker Çocuk Sinema Şenliği” bu yıl dokuzuncu kez çocukları mutlu etti. 59 şehirde 100 bin çocuk animasyon tarihinin en komik filmlerinden biri olan ‘Madagaskar Penguenleri’ filmini izledi

SÜLEYMAN ŞEN-HABER MERKEZİ/DENİZLİ

Ülker’in bu yıl 9.kez düzenlediği Ülker Çocuk Sinema Şenliği etkinlikleri kapsamında bu yıl çocuklar ‘Madagaskar Penguenleri’ filmini ücretsiz izledi. 

Film öncesinde kurulan özel oyun alanlarında palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklara filmin sonunda çeşitli hediyeler hediye edildi. 2008 yılından beri düzenlenen ‘Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ bu yıl 59 şehirde 158 sinema salonunda 100 bin çocukla buluştu. 

ERTAN: ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

Pladis MENAT&CA Kurumsal İletişim Genel Müdürü Hande Gün Ertan, çok yönlü gelişimi destekleyen projelerle çocukların mutlu geleceğine yatırım yaptıklarını belerterek, “Çocuklara yönelik spor, eğitim ve kültür-sanat alanlarında projeler geliştiriyoruz. Ülkenin her yerine ulaşmaya ve projelerimizden çocukların eşit olarak yararlanmasına dikkat ediyoruz. 2 milyon 300 bin çocuğa ulaştık. 9 yılda bu projeler için 42 milyon 200 bin liralık kaynak ayırdık” dedi. 

TÜRKİYE’NİN EN YAYGIN PROJELERİNDEN BİRİ

Ertan, Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin Türkiye’nin en yaygın projelerinden biri olduğunun altını çizerek, “Çocuklar etkinliklerimizden ücretsiz ve eşit olarak yararlanıyor. Trabzon’dan Gaziantep’e, Antalya’dan Tekirdağ’a kadar birçok ile gidiyoruz ve ülkenin yüzde 70’ini kapsıyoruz. Çocuklar her yıl Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ni heyecanla bekliyor” diye konuştu.

ÇOCUKLARIN HAYAL GÜÇLERİ GELİŞİYOR

Sinemanın çocukların hayal gücünü geliştiren çok önemli bir araç olduğunu ifade eden Hande Gün Ertan, “Geleceğin inovasyonda olduğuna inanıyoruz. İnovasyonu da hayal gücü yüksek nesiller geliştirecek. İş hayatında inovasyon eğitimlerinin temelinde hayal kurmak ve çocuk gibi düşünmek var. Ülker Çocuk Sinema Şenliği ile yeni neslin hayal gücünün gelişmesine destek oluyoruz. Dokuz yılda 8 bin 780 gösterimde 1 milyon 100 bin çocuk film izledi. 5 milyon 130 bin adet Ülker ürünü çocuklara dağıtıldı” dedi.