Türk Tiyatrosu Almanya'da tarih yazıyor...

13 yıldır Almanya'da Türk tiyatrosunu başarıyla temsil eden Tiyatro Frankfurt Türk ve Alman seyircileri Türkçe tiyatro izletmeye devam ediyor..

Tiyatro Frankfurt yeni tiyatro sezonunu açtığı “Fanus” adlı oyunu ile 216 yıllık geçmişi olan, Aschaffenburg Şehir Tiyatrosunda seyirciyle buluştu. Ayla Algan’ın süpervizörlüğünü yaptığı oyunu Vedat Diri yazdı Kamil Kellecioğlu yönetti,  Almancaya Seval Ekşi ve  Nazife İlhan çevirdi. Oyunu Aschaffenburg  Kültür Daire Başkanı Burkard Fleckschtein , oyunun yazarı  Vedat Diri, senarist Zeynep Yıldız ve İG  Bau  Sendika Başkanı Erol Oruç’ un da aralarında bulunduğu  salonu dolduran seyirciler,  oyunda misafir oyuncu Nurten İnan’ ın rol aldığı Fanus dakikalarca ayakta alkışlandı.

 Mekanın büyüsü "Fanus" adli tiyatro oyununun başarısının önüne geçemedi. "Fanus" ta hepimizin hayatından kesitler yer alıyor. Kimi zaman düşündüren, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman yenileyen ve "Ayhan" karakteriyle içimizi iyileştiren metni ile izleyicileri hayran bıraktı. Saatlerce ayakta allislanan oyunun sonunda oyunun yönetmeni Kamil Kellecioğlu bu yıl sloganimizla  "Sanata Evet" diyoruz ve gelin tüm çirkinlikleri tiyatroyla güzellikleri ulaştıralım diyerek toplumun her kesimini bu yıl daha fazla tiyatro izlemeye davet etti.
Türk Tiyatrosunu başarı ile temsil eden Tiyatro Frankfurt yeni sezonda Almanyanin cesitli kentlerinden ve  Türkiye'den de turne teklifleri alıyor. Ekip https://www.facebook.com/tiyatrofrankfurt/  sayfasindan takip edilebilir.