Türk dünyası İstanbul'da buluşuyor... Çocuk Oyunları Şenliği nisanda!

MEB, çocukların kültürel mirası korumayı ve bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği'ni, 28-30 Nisan'da İstanbul'da düzenleyecek. Burada her ülke, kendi kültürünü tanıtma imkanı bulacak.

AKŞAM GAZETESİ

AKŞAM Gazetesi'nin AA'dan aktardığı habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk dünyasının köklü kültürel mirasını bugüne taşımak ve kardeş ülkeler arasındaki bağları oyunun gücüyle pekiştirmek amacıyla dev bir projeye imza atıyor. 28-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 'Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği'; çocukları, öğretmenleri ve eğitim yöneticilerini uluslararası bir platformda buluşturacak. Şenlik; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Macaristan'dan gelecek katılımcılarla tam bir kültür şölenine dönüşecek.

KIYAFETLER DE TANITILACAK

Her ülke, kendi kültürüne ait çocuk oyunlarını, oyuncaklarını ve kıyafetlerini tanıtma imkanı bulacak. Etkinlik, 10-13 yaş aralığındaki öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilecek. Oyun temelli öğrenmenin pedagojik gücünü merkeze alan etkinlik, çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkı sunmayı ve çocuk oyunlarını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor. Şenliğe hazırlık sürecinde ise ocak-mart ayları arasında, Türk dünyası ülkelerinde, hem Türkiye'ye ait çocuk oyunları hem de ilgili ülkelere özgü oyunlar karşılıklı olarak öğretilecek.

DİJİTAL OYUN ARŞİVİ OLUŞTURULACAK

Şenlik yalnızca bir etkinlik olmanın ötesinde, kalıcı çıktılar üret- meyi de hedefliyor. Bu kapsamda, Türk Dünyası Çocuk Oyunları kitabı hazırlanacak ve dijital oyun arşivi oluşturulacak. Ayrıca, tanıtım videoları, animasyonlar ve belgesel içerikler de üretilecek.