TRT'ye Emmy'den ödül

TRT World'ün ‘Ukrayna Savaş Günlükleri' belgeseli, Uluslararası Emmy Ödülleri'nde ‘Haber ve Güncel Olaylar' kategorisinde ödül aldı.

TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi "Off the Grid"in Ukrayna'da çektiği "Ukraine Wartime Diaries" (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, uluslararası başarıya imza attı. Belgesel, 44. Uluslararası Emmy Ödülleri'nin "Haber ve Güncel Olaylar" kategorisinde ödül kazandı. ABD'nin New York kentinde düzenlenen törene, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tanrıverdi ve TRT World Kanal Koordinatörü Bora Bayraktar katıldı.

BAŞARIMIZ DEVAM EDECEK

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, bu ödülün Cumhuriyetin 100. yılında kazanılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bu ödülü ilk kez Türkiye'ye getirmek TRT olarak bizim için büyük bir gurur. Çalışma arkadaşlarımın ürettiği güçlü içerikler ve bunların dünya için taşıdığı anlam, etki için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dönüşüm ve başarı yolculuğumuz bundan böyle de sürecek" açıklamasında bulundu. Belgesel savaştan sonra Ukrayna'daki sivillerin hayatını ele alıyor.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tanrıverdi ve TRT World Kanal Koordinatörü Bora Bayraktar, belgeselin yapımcılarıyla poz verdi.