TRT'den sinema emekçilerine ödül

‘12 Punto TRT Senaryo Günleri' İstanbul'da yapılan ödül töreniyle sona erdi. Uluslararası Ortak Yapım Ödülleri, ‘Soğuk Bir Sene', ‘Kutsal Ruh' ve ‘Klondike' filmlerine verildi.

Dünyanın önemli sinemacılarından oluşan isimlerin uluslararası jüride yer aldığı “12 Punto TRT Senaryo Günleri” ödülleri verildi. Ortaköy’deki Feriye’de gerçekleştirilen ve TRT 2’den canlı yayımlanan kapanış ve ödül törenine, sinema ve televizyon dünyasından birçok kişi katıldı.

PROJE ÜRETİYORUZ

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, törenin açılışında yaptığı konuşmada, “TRT, kurulduğu günden beri sinemaya, sinema emekçilerine ve bağımsız sinemaya destek verdi. Hayali olan gençlere, bugüne kadar sektörden veya kamudan yeterli destek alamamış ancak uluslararası alanda Türkiye’yi her zaman başarıyla temsil etmiş değerli hocalarımıza, senaristlere, öğrencilere, yapımcılara, yönetmenlere çeşitli destekler vermek için projeler üretiyoruz” dedi.

İLHAM KAYNAĞI

Yönetmen Zeki Demirkubuz ise “Bu yıl ikincisi ama uzun vadede Türkiye’de pek çok işe ilham kaynağı olacak ve pek çok insanı etkileyecek bir proje olduğunu şimdiden söylemek istiyorum” değerlendirmesini yaptı.

PLAKET ALAN FİNALİSTLER

Uluslararası Ortak Yapım Ödülleri, ‘Soğuk Bir Sene’, ‘Kutsal Ruh’ ve ‘Klondike’ filmlerine verildi. Ön Alım Ödüllerini, Atalay Taşdiken ‘Turagay’, Selman Nacar ‘Aralık’, Bünyamin Musullu ‘Şimdi Orası’ ve Tarık Aktaş ‘Geceden Fecre Kadar’ filmleriyle aldı. Ortak Yapım Ödülleri ise ‘Hayat’ ile Zeki Demirkubuz, ‘Neandria’ ile Reha Erdem, ‘İdea’ ile Tayfun Pirselimoğlu ve ‘Kamış’ ile Cemil Ağacıkoğlu’na verildi.