TRT belgeseli 'Ukrayna Savaş Günlükleri' Emmy finalinde

TRT World'ün belgeseli, Emmy Ödülleri'nde finale kaldı. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Rusya-Ukrayna savaşında sivillerin yaşadıklarını anlatan belgeselin finale kalmasıyla ilgili, “Bu, başarımızın uluslararası alanda tescilidir” dedi.

TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi 'Off the Grid'in Ukrayna'da çektiği 'Ukraine Wartime Diaries' (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, uluslararası başarıya imza attı. Rusya ile Ukrayna Savaşı sonrasında sivillerin yaşadıklarını anlatan belgesel, 44. Uluslararası Emmy Ödülleri'nin 'Haber ve Güncel Olaylar' kategorisinde finale kaldı.

ULUSLARARASI TESCİLLİ BAŞARI

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "TRT olarak vizyonumuz, yabancı dillerdeki yayınlarımızla uluslararası alanda güçlü bir etki oluşturmak. TRT World'ün Ukrayna'da savaşın özellikle sivillere etkisini anlattığı Off the Grid'in haber belgesel çalışmasıyla Uluslararası Emmy Ödülü'ne aday gösterilmesi bizim açımızdan bir sürpriz değildir. Bu başarımızın uluslararası tescilidir" dedi.

44. Uluslararası Emmy Ödülleri 27 Eylül'de New York'ta yapılacak ve televizyon dünyasının önde gelen isimlerinin de katılacağı geceyle sahiplerini bulacak.