TRT Balkanlar'a açıldı

Yeni dijital haber platformu TRT Balkan, Makedonca, Arnavutça, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça dillerinde 30 milyonu aşkın kitleye hitap edecek.

TRT, yabancı dillerdeki yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Balkan halkını ve bölgeyi ilgilendiren konulara küresel ölçekte yer verme hedefi ile yayın hayatına başlayan yeni dijital haber platformu TRT Balkan'ın tanıtımı Ankara'da gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı konuşma yaptı. TBMM Başkanı Şentop, "Balkanlar'daki Türk ve Müslüman kardeşlerimizle eğitim kurumlarımız ve TRT Balkan sayesinde, bütün bağlarımızı daha da pekiştireceğiz inşallah" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, TRT Balkan'a uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı dileyerek, "TRT Balkan, bölgenin etnik, dini, kültürel zenginliğini yansıtacak. TRT Balkan, insan odaklı yayın çizgisiyle bölgesel ve küresel barışa ve istikrara katkı sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu. TRT Genel Müdürü Sobacı ise dünyanın pek çok bölgesinde farklı dillerde gerçekleştirdikleri platformlara, TRT Balkan'ı da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

BU KEZ KÖFTECİ SÜLEYMAN OLDU

TRT 1'de ekrana gelecek 'Balkan Ninnisi' dizisinde 'Köfteci Süleyman' karakterini canlandıracak olan Erdal Özyağcılar, rolü hakkında konuştu. Bir süredir çekimler için Makedonya'da bulunan Özyağcılar, '"Gülse Birsel'in 'Aile Arasında' filminde 'Kebapçı Haşmet'i canlandırmıştım. O meşhur Adana kebaplarını pişiriyordum. Köfteci rolünü hiç canlandırmadım. İlk kez 'Balkan Ninnisi'nde oynayacağım" dedi. 21 Haziran'da dizinin yayınlanacağını belirten Özyağcılar, ''Çok sıcak bir öykümüz var. O bakımdan çok umutluyum'' dedi.