TRT 2'den Neşet Ertaş'a özel anma konseri

TRT 2, ülkemizin kültürüne katkıda bulunan ustaların yad edildiği konserler serisinin ikincisinde, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'a yer veriyor.

TRT 2 tarafından düzenlenen ve ikincisi gerçekleşecek olan konserler serisinde; ülkemizin kültürüne katkıda bulunmuş ustalar yad ediliyor. Serinin ikincisinde Anadolu'da abdallık geleneğinin önemli temsilcisi olan halk ozanımız Neşet Ertaş yer alacak.

Abdal müziğinin temsilcilerinden Neşet Ertaş için düzenlenecek olan konser gecesi, memleketi Kırşehir'de olacak. Gecede; İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı Zafer Gündoğdu, şef olarak görev alacak.

Konserde ayrıca; Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu, Kırşehir Belediyesi Abdallar Topluluğu ve Türk Halk Müziği Korosu'nun yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ses ve saz sanatçıları ve TRT Radyoları ses ve saz sanatçıları bulunacak.

Erkan Tarhan'ın sunucusu olacağı "Neşet Ertaş Anma Konseri", Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde 25 Eylül Cumartesi günü akşam saat 20.00'de başlayacak ve TRT 2'den canlı yayınlanacak.