Tarih projeksiyonla canlanıyor! Sanatta dijital devrim

Projeksiyon ürünleri görsel sanatlar ve mekan enstalasyonlarında yeni bir dönem başlattı. Üst düzey projeksiyonlarla sanat teknolojiyle birleşerek daha fazla kişiye ulaşıyor.

YELİZ COŞKUN

Dijital sanat dünyasında projeksiyon cihazlarının kullanımı hızla artıyor. Görsel sanatlar, performans sanatları ve mekan enstalasyonları gibi çeşitli sanat dallarında kullanılan projeksiyon teknolojisi, etkileyici ve sürükleyici sanatsal deneyimler yaratıyor. Epson'un lazer projeksiyon ürünleri Türkiye'nin en önemli sergileri ve müzelerinde sanat ve tarihi canlandırıyor. Epson Türkiye Görüntüleme Ürünleri Yöneticisi Mustafa Akmaz, üst düzey projeksiyon ürünleriyle sanatın teknolojiyle birleşerek daha fazla kişiye ulaştığını belirterek şunları söyledi:

GENİŞ KİTLELERE YAYIYOR

"Sanat teknolojiyle interaktif hale geliyor. Antalya'da Land of Legends otel Samskara enstalasyonunda da 44 projeksiyon kullanılıyor. Alice Müzikali'nde görsel şovlar Epson projeksiyonlarla yapılıyor. X-Media Art Museum by DAS DAS'ta 18 adet EB-L1755U aktif olarak çalışıyor. Çanakkale Truva Müzesi'nde de Epson projeksiyonları kullanıyor. Truva'da tarihin teknolojiyle canlandığını görüyoruz."