Tamer Karadağlı'nın göreve atanması sonrası Devlet Tiyatroları'nda istifalar yaşanıyor iddiasına yalanlama

Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı. Atama kararı sonrası iddiaya göre Devlet Tiyatroları'nda istifa furyası yaşanmaya başladı. Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve bir dönem de yöneticilik yapmış olan bir isim, çıkan bu iddiaları yalanladı.

Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından, Devlet Tiyatroları'nda istifalar yaşandığı haberleri öne sürülmüştü. Çıkan bu iddialar sonrası Sabah yazarı Tuba Kalçık, 'kurumda istifa furyası' adıyla çıkarılan iddiaları, Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve bir dönem de yöneticilik yapmış olan bir isme iddiaları sordu.

Tuba Kalçık yazısında şu ifadelere yer verdi:

"KURUM İÇİNDE HERHANGİ BİR TEPKİ YA DA HUZURSUZLUK YAŞANMIYOR"

"Kimliğini yayınlamamak kaydıyla yazabileceğimi söyleyen Devlet Tiyatrosu sanatçısının açıklamaları şöyle: "Devlet kurumlarında yeni bir genel müdür atandığı zaman bir önceki dönemde yöneticinin ekipleri nezaketen istifalarını genel müdüre sunarlar. Bu bir gelenektir. Sadece bizim kurumda değil, her devlet kurumunda böyle yapılır.

Tamer Karadağlı da kuruma genel müdür olarak atanınca bir önceki dönemdeki genel müdürün de ekibi istifalarını sundu. Kararı Tamer Bey verecektir. Yani bu istifalar 'tepkiden dolayı değil nezaketten dolayı' verildi.

Bunun yanı sıra şunu da söylemek isterim; Devlet Tiyatroları'na bugüne kadar bütün genel müdürler Cumhurbaşkanımızın imzasıyla atanmıştır. Seçilerek kimse gelmedi o göreve. Bazı basın organlarının yansıttığı gibi kurum içinde de herhangi bir tepki ya da huzursuzluk yaşanmıyor."