Sinemanın kalbi Bodrum'da attı

11'incisi gerçekleşen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda oyuncular, yönetmenler ve yapımcılar bir araya geldi. Gecede Fikret Kuşkan'a ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü' verildi.

Fikret Kuşkan, Suzan Kardeş, Sinem Uslu, Sera Tokdemir, Güven Kıraç, Açelya Elmas ve Tarık Papuççuoğlu gibi isimler 11'incisi gerçekleşen Bodrum Türk Filmleri Haftası'na katıldı. Ekinlikte oyuncular, yönetmenler ve yapımcılar buluştu. Her yıl Bodrum' da düzenlenen törende 'Yılmaz Gruda Özel Ödülü' Zafer Algöz'ün oldu. Ali Poyrazoğlu ve Fikret Kuşkan, 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'nü Cinemarine Sinemalarının sahibi Cenk Sezgin'in elinden aldı. Bu yıl ilk defa verilen 'Halikarnas Balıkçısı Özel Ödülü' Ömer dizinin çekimlerden dolayı katılamayan Selahattin Paşalı'ya verildi. Gecede rapçi Pote ve SDRK sahne aldı.

YASAKLI FİLME ÖZEL GÖSTERİM

Neşet Ertaş'ın hayatının filmini çeken yapımcı Mustafa Uslu, ödül gecesinden bir gün önce teknede özel gösterim düzenledi. Basına kapalı şekilde yapılan gösterime, film sektörü temsilcileri, oyuncular ve sinema yetkililerinden davetli isimler katıldı. 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' isimli film için Ertaş Ailesi, Uslu'ya dava açmış, filme gösterim yasağı getirtilmişti.