Samed Karagöz: Filistin'e filmlerle dikkat çekeceğiz

11. Boğaziçi Film Festivali başladı. Artistik Direktör Samed Karagöz, Filistin'de bugün büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyleyerek, “İsrail'in vahşice, Filistin'i, özellikle Gazze'yi yerle bir etmeye yönelik hareketleri var. Biz de bu duruma bir şekilde dikkati çekmeye ne kadar faydamız olursa diye düşündük. O yüzden de Filistin filmlerine yer verdik.'' dedi.

TürkMedya'nın ana medya sponsoru olduğu 11. Boğaziçi Film Festivali başladı. Bu yıl festivalde Filistin'de yaşanan dramı yansıtan filmler sinemaseverlerle buluşuyor.

Artistik Direktör Samed Karagöz, Filistin'de bugün büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyleyerek, "İsrail'in vahşice, Filistin'i, özellikle Gazze'yi yerle bir etmeye yönelik hareketleri var. Biz de bu duruma bir şekilde dikkati çekmeye ne kadar faydamız olursa diye düşündük. O yüzden de Filistin filmlerine yer verdik. Ortadoğu'nun çoğunluğuyla alakalı sanatsal yaklaşım çok az. Çoğunlukla bilgiler uluslararası ilişkiler, savaşlar, çatışmalar üzerinden gidiyor. Halbuki orada çok fazla sanatsal üretim var. Bu üretimi birazcık göz önüne çıkarma amacını güttük" dedi.

1994 yılında İsrail'in işgali altında olan Gazze'de çekilen ilk sinema filmi...