Sahne, ülkeye hakaret yeri değil

Sanatçı Zihni Göktay, son dönemde ödül alan bazı isimlerin, sahne konuşmasında devlete hakaret etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi ve “Özgürlüğün bir sınırı vardır” dedi.

Akşam Gazetesi

24 TV'de Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan usta tiyatrocu Zihni Göktay eleştiriyle hakaretin karıştırıldığını söyledi.

24 TV'de yayınlanan Arafta Sorular programında Esra Elönü'nün konuğu olan tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, ödül alıp sahneden kendi milletini ve devletini hedef alanlara tepki gösterdi. Geçmişte fikir tartışması yapıldığını ancak hakaret edilmediğini hatırlatan Göktay, "Devlete sahne üstünde hakaret edemezsin. Bu Fransız tiyatrosunda da, İtalyan tiyatrosunda da böyledir. Devlet parasını ödediği bir sanatçının sahne üzerinden kendisine küfretmesine müsaade etmez. Özgürlüğün bir sınırı vardır" dedi.

BUNUN ADI DENSİZLİK

Ödül töreninde yapılan bu tür konuşmaları 'densizlik' olarak niteleyen Göktay, "Kapıkule'den adımını attığın anda arkana dönüp ekmeğini yediğin, bayrağının altında İstiklal Marşı söylediğin bir ülkeye hakaret edemezsin. Bunun adı özgürlük değildir" diye konuştu. SİHA ve İHA'ların devrim olduğunu ve siyaset üstü olması gerektiğini ifade eden Göktay, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen alçak saldırı için de şunları söyledi: "Benim kutsal kitabıma, benim rehberime hakaret edemezler, bunu telaffuz etmeyi bile zül kabul ederim. Bu ortalık karışsın diye, siyasal nedenlerle dikkati üzerine çekmek için Türkiye'ye karşı yapılmış eylemlerdir."