Renkli Renksiz İstanbul

Sanatçı Ayşegül Ekin Odabaşı'nın ‘Renkli Renksiz' adlı kişisel fotoğraf sergisi AKM'de açıldı. Odabaşı sergisinde, İstanbul'un renkli ve dinamik yaşamından kesitler sunarken, aynı zamanda renksiz ve melankolik anlarını da gözler önüne seriyor.

ALİ DEMİRTAŞ

Atatürk Kültür Merkezi farklı biçimsel formatlardaki sanat etkinlikleri ve sergileriyle sanatseverlere keyifli davetler sunuyor. Onlardan biri de geçtiğimiz günlerde AKM'nin Çok Amaçlı Salon'unda açıldı.

Sanatçı Ayşegül Ekin Odabaşı'nın 'Renkli Renksiz' adlı kişisel fotoğraf sergisi, İstanbul'a ve İstanbul'un yüzlerine ve renk skalasına odaklanıyor.

AKŞAM'a konuşan sanatçı sergisini şu sözlerle anlattı: "Sergi, şehrin ve onun sakinlerinin yaşadığı zıtlıkları, renklerin ve renksiz anların iç içe geçtiği, gözle görülenin ötesindeki derinlikleri keşfetme arzusunun bir ürünü. Sergide yer alan fotoğraflar, İstanbul'un çeşitli yüzlerini ve bu yüzlerin insanlar üzerindeki yansımalarını ortaya koyuyor. Fotoğraflar aracılığıyla, şehrin renkli ve dinamik yaşamından kesitler sunarken aynı zamanda renksiz ve melankolik anlarını da gözler önüne sermeye çalışıyorum. Ortak tema, İstanbul'un bu ikilemleri ve çelişkileri içinde, bireylerin nasıl bir yer bulduğu ve bu zıtlıkların bir arada nasıl bir uyum oluşturabildiğidir. Ve her şeyin üzerinde de İstanbul'un karşıt duyguları dengede tutabilen olağanüstülüğü yer alıyor."