Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi açıldı! Hedef 100 milyon kitap

Gençler medeniyet kodlarıyla tanışacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, Üsküdar 15 Temmuz Gazileri Anadolu Lisesi'ndeki törende iki ayda 16 bin 361 yeni kütüphane kurduklarını söyleyerek “8 ay önce ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın' diye yola çıktığımızda 28 milyon kitap vardı, şu an 70 milyon oldu, yıl sonu hedef 100 milyon.” dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bilim Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu'nun isminin verildiği Üsküdar 15 Temmuz Gazileri Anadolu Lisesi İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi'nin açılışına katıldı. Açılışa kütüphaneye ismi verilen Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu ve eşi Şükran Fazlıoğlu ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.

Bakan Özer açılışta, "Bu memlekette, bu memleketin derdiyle hemhâl olmuş, gençlerimiz ve insanlarımıza yol gösteren ve kadim medeniyetle ilişkisini güçlendiren insanlarımızın isimlerini kütüphanemize kazandırmak istedik. İşte bugün bunun için buradayız. İhsan Fazlıoğlu Hoca'mızın ben iyi bir okuyucusuyum. Gençlerimizin medeniyetimizin kodlarıyla temas düzeylerini artırarak nice güzel insanların yetişmesinde bir başlangıç yapmış olacağız" dedi.