Osman Gazi Belediyesi çocukları hayal kahramanları ile buluşturdu

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı masal kahramanlarının bulunduğu 'Masal Bahçesi'ni Başkan Mustafa Dündar'la gezen çocuklar hayran kaldı.

Hamitler Mahallesi'nde 50 bin metre kare alan içinde hizmet veren Macera Bursa Parkı'na gelen ziyaretçiler adrenalin parkta heyecan dolu aktiviteler yaşarken, çocuk oyun ve egzersiz alanlarında keyifli vakit geçiriyor, bahar bahçesinde 6 dönümlük alanda 53 çeşit ve değişik renklerde 245 bin bitki-mevsimlik çiçekler ile 19 noktada 40 adet heykelden oluşan tematik parkta yürüyüş yapıyor. Çocuklar için kurulan masal bahçesinde ise çocukların hayal dünyasını süsleyen 122 adet masal kahramanı teması buluyor. Pinokyo-Keloğlan-Redkit-Ninja Kaplumbağları-Taş devri-Pamuk Prenses-Nasreddin Hoca-Temel Reis-Hansel Gretel-Alaaddin-Asteriks-Süper Kahramanlar-Kırmızı Başlıklı Kız-Shrek-Rapunzel-Külkedisi-Buz Devri-TenTen-Bremen Mızıkacıları-Donald Duck karakterlerinin heykellerinin bulunduğu masal bahçesinde çocuklar sevdikleri karakterlerle bol bol fotoğraf çektiriyor.

Hizmete giren masal bahçesini çocuklara gezdirmek ve tanıtmak için onlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yüzlerce çocuğa parkı gezdirip masal bahçesinde bulunan kahramanları tek tek tanıtıp onlara rehberlik etti.

"Bursa'nın geleceğine sizlerle yön veriyoruz"

Osmangazi'de büyük bir şehircilik hareketi yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, "Tarihi mirastan, kentsel dönüşüme, eğitimden sağlığa ve kültür sanata kadar her alanda şehrimize değer katan projeler hayata geçiriyoruz. Yatay şehirleşmenin yolunu açan kentsel dönüşüm projeleri, yeni yollar, köprüler, otoparklar, meydanlar, parklar, pazar alanları, kültür merkezleri ile Bursa'nın geleceğine sizlerle birlikte yön veriyoruz. Bu çerçevede; ilçemize 383 yeni park ile 658.088 m² yeşil alan, 37 yeni meydan, 48 yeni spor tesisi, 29 sosyal tesis-mahalle kafeterya- taksi durağı, 47 sosyal belediyecilik projesi, 31 çevre projesi hayata geçirdik. Tüm bu çalışmaların yanı sıra ülkemizin de önemli değerleri arasına giren eserleri Osmangazi'ye kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bursa'nın marka değeri haline gelen 'Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, üç medeniyetin beşiği olan Hisar için planladığımız 'Yaşayan Tarih Hisar İçi' çalışmalarımız, sosyal belediyecilikte zirve olan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM), Türkiye'nin yıldızlarının yetiştiği Osmangazi Atletizm Salonu, kentsel dönüşümün en güzel örneği olan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, ilçemizin sınırlarını aşan, şehrimize ve ülkemize hizmet eden önemli projeler oldu.