Orman Çocuğu

Vizyonda bu hafta...

Disney tarafından hayata geçirilen film, ormanın sahipleri tarafından büyütülmüş bir çocuğun macera yüklü hikâyesini anlatıyor. 

Yön: Jon Favreau 

Oyn: Neel Sethi, Ben Kingsley 
Tür: Macera

Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapar. Mowgli evi bildiği yeri terketmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır. 

HEIDI

Yön: Alain Gsponer 

Oyn: Anuk Steffen, Bruno Ganz  
Tür: Aile

8 yaşında İsviçreli yetim bir kız çocuğu olan Heidi’yi teyzesi, dağ evinde yaşayan dedesine bırakır. Daha sonrasında teyzesi Heidi’yi Almanya’da Sesemann Ailesi’nin evlerinde yaşaması için dedesinden ayırır. Heidi, orada tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Clara’ya refakatçilik yapar. 

Suçlu

Yön: Ariel Vromen 
Oyn: Kevin Costner, Gary Oldman  
Tür: Bilimkurgu

Görevden alınmış bir CIA ajanının hatıraları ve yetenekleri, neler yapabileceği kestirelemeyen tehlikeli bir adamın zihninine aktarılır. Fakat zihnine aktarılan adamın duyguları kötü adamın fikirlerini değiştirmeye başlar. 

Genç Pehlivanlar

Yön: Michael Petroni 
Oyn: Adrien Brody, Sam Neill 
Tür: Gerilim

Amasya'da kurulmuş olan Güreş Eğitim Merkezi'ndeki genç yaştaki pehlivan adaylarını merkezine alan belgesel türündeki film, Amasya'nın civar köylerinden gelip burada yatılı olarak yaşayan çocukların öyküsünü anlatıyor. Yapım, 66. Berlin Film Festivali'nden ödülle döndü. 

Kapının Diğer Tarafı

Yön: Johannes Roberts 
Oyn: Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto  
Tür: Korku

Oğlunu şeytandan koruyamayan anne, kızının da kaderinin aynı olmaması için savaş vermektedir. Daha sonra oğlunun ölümü için bir türlü teselli bulamayan anne, kaybettiği oğlunu geri getirecek bir ritüel olduğunu keşfeder ve ona son kez veda edebilmek ister. 

Bekar Yaşam Kılavuzu

Yön: Christian Ditter  
Oyn: Dakota Johnson, Rebel Wilson 
Tür: Komedi

New York şehri Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom ve David gibi binlerce yalnız ve kalbi kırık bekâr insanla dolu. Herkes kendisine doğru eşi ya da aşk dolu bir ilişkiyi arıyor; pek çoğu ise orta karar bir birlikteliğe bile razı! Tüm bu bekar insanların, bekarlığı ve yalnızlığı yönetmesini öğrenmeleri gerekiyor. 

Ölüm Treni

Yön: Michael Petroni 
Oyn: Adrien Brody, Sam Neill 
Tür: Gerilim

Psikolog Peter trajik bir kazada küçük kızını kaybetmiştir. Acı ve suçluluk duygusuyla baş etmeye çalışan Peter, hastalarında karanlık duygular ve tuhaflıklar fark etmeye başlar. Parçaları birleştirince hastalarının 20 sene önce aynı gün ölmüş olan insanların hayaletleri olduğunu fark eder. Bu korkunç gerçek, Peter’ı geçmişte saklı kalmış sırları çözmek üzere sürprizlerle dolu bir yolculuğa sürükleyecektir. 

Ateş

Yön: Haluk Piyes 
Oyn: Haluk Piyes, Büşra Ayaydın 
Tür: Dram

İki yakın arkadaş Ateş ve Yavuz’un ortak noktaları geçmişlerindeki bir hatanın bedelini en sevdikleriyle ödemek zorunda kalmış olmalarıdır. Ateş, çalıştığı hiçbir işte haksızlığa tahammül edememiş ve kendi doğrusu için hiçbir kavgadan çekinmemiştir. Taksici arkadaşı Yavuz onu bu durumdan vazgeçirmeye çalışır; ancak o da Ateş gibi geçmişteki hesapları kapatması gerekecektir. 

Yemekteydim ve Karar Verdim

Yön:  Görkem Yeltan 
Oyn: Yasemin Zamanpur, Mehmet Güreli  
Tür: Dram

Geniş kadrosuyla dikkat çeken film, Rıza Gürsoy ve ailesinin Kurban Bayramı süresince yaşadıklarını anlatıyor.